Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan sathi, asfalt ve parke yolla ile tretuvar ve yapılarda kullanılan betonarme malzemelerin tamamı yeni hizmete giren laboratuvarda kalite testinden geçirilecek. Daha önceleri ihale teknik şartnamesine uygun olup olmadığı işi yapan firma tarafından verilen raporlara göre ihale teslim kabulü gerçekleştirilirken, artık bu işlemler Yalova Belediyesi tarafından yapılacak.
Yalova Belediyesi tarafından ihale çıkılarak yapılan işler Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan laboratuvarda kalite testine tabi tutulacak. Çok cüzi bir gider ile oluşturulan laboratuvarda yapılan tüm işlerden numuneler alınarak uygunluk testi yapılacak. Bu sayede çıkılan ihalenin teknik şartnamesine uygun olup olmadığı denetlenirken, aynı zamanda işin kalitesi de sorgulanmış olacak.  
Yeni kurulan laboratuvar hakkında teknik personelden bilgi alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Daha önce kontrol mekanizması müteahhittin beyanları ve arkadaşlarımızın görsel kontrolleri ile sürdürüyordu. Artık yapılan her işten numune alarak yapılan işin teknik şartnameye ve standartlara uygun olarak yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Uygun olmayan işlerin kabulü yapılmayarak yeniden uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Bu sayede kamunun kaynaklarını yapboz şekilde değil, yapılması gerektiği gibi yaptırarak uzun yıllar hizmet vermesini sağlayacağız” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim