İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların başlamasının üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçmişken, Türk televizyonlarında bu savaşı konu edinen birçok siyasi tartışma programı yayınlanmaya devam ediyor. Bu programlardan biri olan A Haber kanalındaki “Canan Barlas Gündem”in canlı yayınına Yalova Milletvekili ve Ak Parti MKYK Üyesi Ahmet Büyükgümüş katıldı.

“Uluslararası kuruluşlar lime lime dökülüyor”

CHP’li Başkanlardan Gürel’e Ziyaret CHP’li Başkanlardan Gürel’e Ziyaret

10 Aralık Pazar akşamı saat 21:00’deki programa katılan Vekil Büyükgümüş İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıları eleştirirken, “Burada yaşanan insani drama, burada yaşanan hak ihlallerine, işlenen savaş suçlarına dikkat çekmekle ortaklaşıyoruz. Bugün, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Refah sınır kapısında insani yardımları denetlemekten alıkonulduğu, itildiği… Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin adil bir soruşturma yapmasının önüne geçildiği, uluslararası kuruluşların adeta lime lime döküldüğü ve samimiyetlerinin yerle bir olduğu durumla karşı karşıyayız. Bunları topladığınızda “Judeo-Christian” bir kültürün haklarının savunulduğu, insan denilince akla Afrika’daki mazlumların, Filistin’deki mazlumların asla ve asla gelmediği ve sömürgeci bir anlayışın araç değiştirerek, yöntem değiştirerek, üslup değiştirerek devam ettiği bir yer görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

yalova-ak-parti-vekil-a-haber-israil-filistin-catisma-gundem (5)yalova-ak-parti-vekil-a-haber-israil-filistin-catisma-gundem (4)yalova-ak-parti-vekil-a-haber-israil-filistin-catisma-gundem (3)yalova-ak-parti-vekil-a-haber-israil-filistin-catisma-gundem (1)

Editör: Arda Yavuz