Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacağı aylar öncesinde açıklanan ancak ev sahibi ekibin aldığı kararlar sonrasında iptal edilen Turkcell Süper Kupa Finali’nin ardından Memleket Partisi Genel Başkanı ve eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk tepki göstererek Atatürk’ün “Yalova Benim Kentimdir” sözüne vurgu yapıp maçın ilimizde oynanması çağrısında bulundular.

Ayrıca Süper Amatör Küme de oynanan Safranspor-Hersekspor maçı öncesinde iki takım oyuncusu Atatürk’ün fotoğrafının yanı sıra iki ünlü sözü ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ yazılı pankartlarla sahaya çıktı.

Ali Furkan Özkantar 1.Amatör Küme A Grubunun 13. Haftasında Kaytazdere Belediyespor’la karşılaşan Doğanspor maça üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı motifli formayla sahaya çıktı. Sarı Kırmızılı ekibin yönetimi ve teknik patronu Vahap Diken alınan bu kararda öne çıktı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Fenerbahçe-Galatasaray Turkcell Süper Kupa Finali’nin iptal edilmesi sürecinde Memleket Partisi Genel Başkanı ve eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’de de bir dizi paylaşım geldi. İnce ilk olarak “Mustafa Kemal Atatürk konusunda pazarlık olmaz. Atatürk'ün adını anmaktan korkan bir TFF yönetimi olamaz. Atatürk'ün posterinin alınmadığı bir maça Atatürk'ün evlatları çıkmaz” paylaşımını yaptı.

Ardından Galatasaray ve Fenerbahçe’yi etiketleyen Muharrem İnce Mustafa Kemal “Atatürk'ü unutturmaya kimsenin gücü yetmez! Tebrikler” yazdı.

Yalovalı siyasetçi ilginç bir çıkışta bulunarak,” Süper Kupa final maçı; Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara ve Yalova haricinde hiçbir yerde oynanmamalıdır” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulunan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, ”Türkiye'ye ve 85 milyona yaşattığınız bu utancı, Atatürk'ün "Benim kentimdir" dediği Yalova'da oynatarak telafi edin! Yüzölçümü küçük ama mazisi köklü, yüreği büyük Yalova’mız hem Fenerbahce'yi hem de Galatasaray'ı en iyi şekilde misafir eder. Belki stadımız elli bin kişilik değil ama statlardan büyük Atatürk Sevgimiz ev sahipliği yapmamıza yeter de artar bile” dedi.

TKBL’de Play-Off Heyecanı: Şampiyon Belli Oluyor TKBL’de Play-Off Heyecanı: Şampiyon Belli Oluyor

İnce ve Becan’a benzer bir çıkışta bulunan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk,” Süper Kupa Final Maçı Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim Kentim" dediği Yalova'da oynamaya davet ediyoruz. Biz Yalova olarak buna hazırız. Fenerbahçe-Galatasaray” paylaşımını yaptı.

yalova-fenerbahce-galatasaray-super-kupa-final-muharrem-ince-chp-belediye-siyasetci (3)

Editör: Arda Yavuz