Yalova merkezde 2016 yılında toplamda bin 48 kişi nikah masasına oturarak, mutluluğa uzanan yolda, "Evet" dedi. Nikahların bir çoğuna katılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bu konuda bir ilke imza atmış oldu.
Yalova Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2016 yılı nikah rakamlarını kamuoyu ile paylaştı. 2016 yılında çiftler ağırlıklı olarak nikah için yaz aylarını tercih ettiler. En az nikah ise Ramazan ayında kıyıldı. Yıl içerisinde Yalova merkezde toplamda bin 48 çift masaya oturarak bir birlerine evet dediler. Bu anlamda Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da bir ilke imza attı. Gelen neredeyse tüm nikah tekliflerini kırmayan Salman genç çiftlerin büyük bölümünün nikahını bizzat kıyarak mutluluklarına ortak oldu. Çiftler mutlu günlerinde yanlarında olan Salman'a teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.
6 ay önce başvurun
Yalova Evlendirme Memurluğu'nda görev yapan, Nikah Memuru Tülay Uzun, genç çiftlere nikah öncesinde uyarıda bulundu. Evlenecek olan çiftlerin Evlendirme Memurluğu'na nikahtan 6 ay önce başvuru yapmaları ve gün almaları gerektiğini dile getirdi. Nikah için başvuru yapan çiftlerden 5'er adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopileri isteniyor. Ardından sağlık ocağından kan uyum testi sonucu alan çiftlere nikah tarihi veriliyor. 

Editör: TE Bilişim