Avrupa'yı gezmek üzere St. Petersburg'dan yola çıkan Rus Çift geldikleri Yalova'da 2 haftadır Kurtköy'de kalıyorlar. Çift akordiyon çalarak kazandıkları parayla benzin alarak yolculuk ediyorlar. 
Maria ve Victor Rudenko adlı Rus çift Avrupa'yı gezmek için 2015 yılının Ağustos ayında Avrupa'yı gezmek için yola çıktı. St. Petersburg'dan başlayan yolculuk sırasıyla Finlandiya, İsveç, Danimarka, Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Portekiz, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye ile devam ediyor. Çift Yalova'nın Kadıköy Beldesi'ne bağlı Kurtköy'de bir ailenin yanında kalıyor. 2 haftadır burada kalan ve yemek karşılığı bahçıvanlık yapan Rus çift, boş zamanlarında ise kent merkezinde akordiyon çalarak para topluyorlar. Müzik yaparak topladıkları paralarla benzin alan çift buradan Bulgaristan'a daha sonrada sırasıyla Macaristan ve Romanya üzerinden Belarus'a geçerek gezilerini tamamlayacaklar.
Rus çiftle tanışan ve onların hikayelerini dinleyen Yalovalı esnaflardan İbrahim Üstem ise genç çifti gösterdikleri cesaretten dolayı kutladı. Üstem, "Yaptıkları şey gerçekten çok cesaret isteyen bir şey. Maceracı ruhlarını ortaya koyarak onca ülkeyi gezmek önemli bir şey. Kendilerini kutluyorum" dedi. 
Editör: TE Bilişim