Recep Açıkgöz, Alternatif Tıp Yasa’sının kanuna aykırı olmayan, bilimsel çalışmalara yönelik Yalova İli Endemik Bitkileri kapsayan ve kanser tedavisinde kullanılmak üzere çalışmalar yürütmek istediklerini belirtti. Eski dönemlerde tedavi şeklinin bitkilerle oluşuna dikkat çekip her bitkinin bir faydası olacağını ve yalnızca bilimsel bir yönteme dayalı olması gerektiğini aktardı.

Açıkgöz,’ Eskilerin her türlü hastalığa karşı bitkileri kullandığını ve günümüzden daha sağlıklı olduklarını biliyoruz. Değişen zamanla ‘Koca Karı’ ilaçları denilerek bu önemli tedavi şeklini bir kenara ittik Şimdi bilim dünyası da büyük ülkelerde Alternatif Tıp ile tedavi yöntemlerini kullanıyorlar. Amerika, Japonya gibi ülkelerde hastalar öncelikle bitkilerle tedavi ediliyor. Bu yasanın çıkması, tıp dünyası ile iç içe bir tedavi sunmak için kesinlikle çok önemli, bilimsellikten uzaklaşmadan tıp dünyasının içinde yer alan bir süreç olacak. Özellikle Yalova İli Endemik Bitkileri Sultanbet kullanılacak. Bugün Isparta’da 1 Litre Gülyağı 16 Bin Lira piyasadaki fiyatlarından çok yüksek çünkü bizim dışarıdan temin edip aldığımız Gülyağı gerçek değil. ‘diye ifade etti.

Bitki Bilimleri Araştırma Derneği Başkanlığını Recep Açıkgöz’ün yaptığı derneğin yönetiminde Kimya Mühendisi Öğretim Görevlisi Recep Özcimder, Osteapat Ayhan Eraslan, kimyacı Ezel Aygen, Diler Aygen, geliştirme uzmanı Ahmet Demir, sivil toplum geliştirme uzmanı Lütfü Lüleci yer alıyor. Dernek Başkanı Recep Açıkgöz, tıbbi bitkilerin analizi ve bu tür bitkilerin araştırılmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesini amaçladıklarını kaydetti. Açıkgöz, uzman hocaların araştırmalarında kolaylaştırıcı rol üstlenerek bitkilerin özlerini, yağlarını çıkarmak ve üniversitelerle, tıp fakülteleriyle ortak çalışmalar yürüterek bunları serum haline getirmek istediklerini, derneğin çalışmalarının bu yönde gelişeceğini kaydetti.

Oya Erkan
Editör: TE Bilişim