Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Projeleri Destek Programı tarafından desteklenen ve Yalova Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin yürüttüğü projede 50 saatlik “Keçeden hediyelik ve süs eşyası yapım eğitimi” sonunda 680 parça malzeme üretildi.

Projenin Final programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Programa; proje ile aynı ismi taşıyan “Bak Şu Keçenin Yaptıklarına” isimli şarkı ile başlandı. Bestesini Piyanist ve Şan Eğitmeni Özer Solay, sözlerini Dilek Solay’ın yazdığı şarkıyı proje ekibi seslendirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, projenin Yalova’nın marka değerleri arasına gireceğine inandığını söyledi. Projenin üretim aşamasından artık pazarlama aşamasına geldiğini belirterek bu konuda tüm kamu kurumlarının desteğinin önemini vurguladı. Projenin, geleneksel el sanatlarımızın gençler arasında benimsetilmesi aşamasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Kaplan, Gençlik ve Spor Bakanlığına, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. “Projemizin adı güzel oldu inşallah bahtı da güzel olur” diyerek sözlerini bitiren İl Müdürü Kaplan, genç bayanlara ellerinize sağlık, inşallah bu proje ile hayatlarınızda güzel başlangıçlara vesile olmuşuzdur" diye konuştu.

Kulüp Başkanı ve Spor Şube Müdürü Selma Alacatlı ise konuşmasında “Projemize başlarken temel hedefimiz kültürel değerlerimize dikkat çekmek, genç kızlarımıza kişisel gelişim konusunda destek vermek, yönlendirmek, el becerisi ile girişimcilik konusunda onları yüreklendirmek, ailelerine ve kendilerine katkı sağlamaktır dedi.

Projenin hedeflerine ulaştığını belirten Alacatlı, başta Gençlik ve Spor Bakanlığına, İl Müdürü Metin Kaplan’a, keçe eğitmeni Necla Güner’e, kişisel gelişim eğitmeni Niğmet Gül’e, Gençlik Merkezi Müdürü Osman Gül’e, proje koordinatörü Dilek Solay’a ve katkılarından dolayı Özer Solay’a teşekkür etti. Projedeki genç bayanları kutladı başarılarının devamını diledi.

Proje hakkında genel bir bilgi veren Koordinatör Dilek Solay şunları söyledi;

"*Projemiz 3000 proje arasından seçilerek desteklenen ilk 300 proje arasına girmeyi başardı.

*38 defa Yalova Gazetelerinde haberimiz yayınlandı.

*7 defa Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri sayfasında projemizin faaliyetleri yayınlandı.

*Bak Şu Keçenin Yaptıklarına facebook sayfamızda 278 kişi bizimle arkadaş oldu.

*26 kişi 4 ay boyunca bizi facebook sayfamızda takip etti.

*Projemize katılan 20 genç bayanın 6 evli, 14 kişi bekardı.

*Projemiz gezileri ile Yalova ilçe ve köyleri dahil ortalama 450 km yol gittik.

*İçimizde ilk kez Yürüyen Köşk, Kağıt Müzesi, Kent Müzesi ve Karaca Arboretumunu ziyaret edenler oldu.

*4 aylık projemizde 42 adet faaliyet gerçekleştirdik.

*İçimizde ilk kez yerel yönetim veya kamu kurumunda yönetici olan kişileri makamında ziyaret ettiğini belirtti.

*İçimizde ilk kez para kazanan genç bayanlar oldu.

Projemizde;

50 saat Keçe Eğitimi (2.5 gün), 22 saat Kişisel Gelişim Eğitimi verildi. 2.5 günlük eğitimle 680 parça üretildi" dedi.

Projenin marka değeri olma yolunda ilk adımları attıklarını belirten Solay, kamu kurumları ve özel sektörden destek beklediklerini dile getirdi. Projenin final programı katılım belgeleri ve teşekkür belgelerinin dağıtımı ile son buldu.

 

 

Editör: TE Bilişim