Çiftlikköy’ün kardeş şehri Bulgaristan’ın Kavarna kentinden gelen Grup Dobriç, Beşyüzevler’de yaşayan soydaş vatandaşlara harika bir konser verdi. Beşyüzevler Meydanı’nda düzenlenen konserde eğlenceli dakikalar yaşanırken ilerleyen anlarda soydaş vatandaşlar da kendilerini piste atıp doya doya dans etti.

Geceyi Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ da Yalova Balkan Göçmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Başkanı Lütfi Özgür, Beşyüzevler Mahallesi Muhtarı Mustafa Güler ile birlikte takip etti. Hem Bulgaristan’da hem de Türkiye’de popüler olan şarkıları kendilerine has yorumlarıyla seslendiren Grup Dobriç’in hareketli parçalarına tüm mahalle sakinleriyle birlikte Başkan Dağ da eşi Songül Dağ ile birlikte eşlik etti. Zaman zaman yağan yağmura rağmen iki saat süren konser coşkusundan hiçbir şey kaybetmedi.

Gecede konuşan BALGÖÇ Başkanı Lütfi Özgür, Çiftlikköy ile Kavarna’nın kardeş şehir olmasıyla tarihsel ve kültürel bağların daha da güçlendiğini söyledi. Özgür, “Biz soydaşlar Türkiye’ye yük olmaya değil gücüne güç katmaya geldik” diye konuştu. Başkan Metin Dağ ise Beşyüzevler halkına hitap ederek “Beşyüzevler artık bizim altıncı mahallemiz. Yaz aylarında sizler için çok daha kapsamlı eğlenceler tertip edeceğiz. Kavarna’dan gelen müzik grubunu sizlerle buluşturalım istedik. Görüyorum ki sizin coşkunuzu yağmur bile engelleyemiyor. Yakın bir zamanda sizlere çok daha güzel hizmetlerimiz olacak. Beşyüzevler’e yeni bir sosyal tesis için düğmeye bastık. Beşyüzevler mahalle olmanın nimetlerinden faydalanacak” dedi.
Editör: TE Bilişim