Belediye Temizlik İşleri Müdürü Engin Çağlayan ve taşeron firma Saray Limited Yalova Şube Müdürü Osman Kopuz’la birlikte çalışmaların startını veren Başkan Silpagar, yaz süresince Çiftlikköy sahilinin bu araç sayesinde hem ilçe sakinleri, hem ilçeye yaz tatili için gelenlerin güvenle kullanabileceğini dile getirdi.

Silpagar, “Şu anda kaba temizlik yapıyoruz. Bitince ince elek takılıp ince temizliğe başlayacağız. Topraktan çekirdek kabuğuna kadar ayırabileceğiz, insanlar güvenle yürüyebilecekler. Yaklaşık bir hafta içinde tüm sahil kesiminin kum temizliği bitmiş olacak” diye konuştu.

Aracın teknik özellikleri hakkında bilgi veren Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Engin Çağlayan da, “Plaj Temizleme Makinası ile kumun içinde bulunan deniz kabuklarını, midye, yosun, dal, ağaç parçalarını, taşları, camları, metal parçalarını, tıbbi atıkları, ambalaj atıklarını, hayvan pisliklerini, sigara izmaritlerini, kısacası kumun içindeki istenmeyen yabancı maddelerin tümünü ayıklayabileceğiz. Daha öncesinde kumsal temizliği traktörle aracılığı ile kısıtlı şartlarda yapılabiliyordu. Bu araç ise elediği kumu havalandırırarak, mantar oluşumunu da engelliyor.Elediği kumu yere serip yüzeyini düzeltiyor, plajı çıplak ayakla güvenle yürünebilecek duruma getiriyor  “ diye bilgi verdi. Yüksek basınçlı profesyonel hidrolik güç sistemi bulunan plaj temizleme aracının gece çalışmaları için aydınlatmaları ve çalışırken toz kaldırmayı önleyen toz perdeleri de bulunuyor. 

Editör: TE Bilişim