Doğa yürüyüşü yapan gruplarla bilgi alışverişinde bulunarak ekolojik yaşamın hep birlikte korunması ve Dernek faaliyetlerinin tanıtılması için, Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği Yönetim Üyesi Ahmet Yiğit  tarafından düzenlenen etkinlikte, yürüyüşçüler şiddetli lodosa rağmen Bursa Kestel ilçesi Derekızık Köyü’nden başlayarak şelaleleri de aşarak Cumalıkızık Köyü’ne kadar yürüdüler.

Bursa’ nın Kestel İlçesi Derekızık Köyünde çaylarını içen 20 kişilik grup, Demirtaş Dağcılık Şubesinden Vedat Genç’in rehberliğinde, Sınır Tanımayan Dağcılar Derneği Doğa Yürüyüşçüleriyle birlikte ortak yürüyüş yaparak orman içi patika yollardan Küreklidere şelalesine kadar yürüyüş yaptılar. Yaklaşık 70 metre yüksekliği olan şelalenin bulunduğu piknik mesire yerinde öğle yemeği molası veren grup üyeleri, daha sonra hatıra fotoğrafları çektirdikten sonra orman içi patika yollardan Hamamlıkızık köyüne gelen yürüyüşçüler burada çay molası verdikten sonra tarihi Cumalıkızık köyünde kadar yürüyüş yaparak lodosa karşı 10 km’lik bir yürüyüşü kazasız bitiren doğa yürüyüşçüleri tarihi evleri gezerek meşhur gözleme yemeyi de ihmal etmediler.

Dernek Yönetim Üyesi Ahmet Yiğit, şiddetli lodos olmasına rağmen rehberin güzel bir parkur seçmesi nedeniyle, lodostan fazla etkilenmediklerini, Küreklidere Şelalesi’nin mükemmel olduğunu ve çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini söyledi.Cumalıkızık’taki faaliyetleri yerinde incelediklerini belirten  Yiğit, Yalova’nın köylerinde de eko turizmin canlanması ve köylü kadınların yöresel yemeklerini ve yöresel hediyelik ürünleri yaparak, diğer illerden gelecek doğa yürüyüşçülerine satış yapabileceklerini ve gelir elde edebileceklerini söyledi. Yiğit, bu kapsamda bazı köylerden gönüllü kadınların Cumalıkızık Köyünü görmeleri için çalışma yapacakların belirterek, “Dernek tüzüğünde belirtilen amaçlarına yönelik faaliyetlere katkı sağlamak isteyenler Derneğe üye olabilirler. Dernek hakkındaki bilgiler ise www.dekoder.org.tr adresinde mevcut. Ayrıca doğa yürüyüşü yapmak isteyen doğa severler, facebook’ ta bulunan Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa sporları grup sayfasından etkinlikleri takip ederek doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim