Bu yıl hava koşullarının elverişli olmasından dolayı bir hafta önce başlayan salatalık hasadında verimin yüksek olmasını beklediklerini belirten Kooperatif Başkanı Hayrullah Sarıhan, üretimin büyük bir çoğunluğunun İstanbul Hali’ne pazarlandığını söyledi.

Çiftlikköy’de serada üretimi yapılan kıvırcık sezonunun bitmesinin ardından ekimi yapılan salatalıkta ilk hasat ürünlerin hafta başından itibaren alınmaya başladığını belirten Kooperatif  Başkanı Sarıhan, “İlk etap salatalık hasadı mayısın on beşinden itibaren alınmaya başladı. Salatalık hasadında birinci dönem temmuz ayına kadar sürecek. Seralarda üretilen salatalığın büyük bir bölümü Kooperatifimiz aracılığı ile İstanbul Hali’ne gönderiliyor. Salatalıkta ikinci hasat dönemi ise 15 Ekim tarihine kadar sürecek” diye konuştu.

Çiftlikköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne üye çiftçiler tarafından ağırlıklı olarak Sultaniye Mahallesi’nde toplam 150 dönümlük kapalı alanda ve 500 serada kıvırcık ve salatalık üretimi yapıldığını belirten Kooperatif Başkanı Hayrullah Sarıhan, ürünlerin büyük bir bölümünün İstanbul pazarında alıcı bulduğunu söyledi. Bölgede yıl boyunca seralarda iki sezon kıvırcık ve iki sezon da salatalık üretiminin gerçekleştirildiğini belirten Sarıhan, ”Kısıtlı alanda gerçekleştirdiğimiz üretimle çiftçilerimiz önemli bir ek gelir sağlıyor. 2007 yılında kurulan kooperatifimizin şu anda 83 üyesi bulunuyor. Üreticinin ürettiği salatalık ve kıvırcık genellikle kooperatif aracılığıyla toptancılara pazarlanıyor. Kıvırcıkta iki dönem ekim yapılıyor. Kasım ayından itibaren başladığımız kıvırcık üretimi iki hasat dönemi olarak şubat ayı sonuna kadar devam ediyor. Nisan başından itibaren de seralarımız da salatalık ekimine başlanır. Salatalık da yaz boyunca iki hasat döneminde üretimimiz devam eder”  dedi.

Yıllık kazancın sezona göre değişkenlik gösterebildiğini iklim ve piyasa şartlarına bağlı olarak fiyatlarda oynamalar olabildiğini kaydeden Sarıhan, seralarda gerçekleştirilen üretimin üreticilerin yanı sıra taşımacılık gibi birçok yan sektöre de olumlu katkı sağladığını söyledi.

Editör: TE Bilişim