Yalova Belediyesi ile Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla Zabıta Müdürlüğü ekipleri temizlik denetimlerine başladı.
Yalova Belediyesi Zabıt ekiplerince yapılan denetimlerde özellikle çekirdek kabuklarını ve sigara izmaritlerine yere atan vatandaşlara yönelik önce uyarı ardından da cezai yaptırımlar uygulanmaya başladı. Uygulama kısa zamanda vatandaşlardan büyük destek gördü.  
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın sosyal hesaplarında, “Bu dünyanın cennet kenti Yalova’mızın her alanda olduğu gibi temizlikte de örnek olması amacıyla yeni bir uygulama başlattık. Ulusal medyada da takdir toplayan bu konuda halkımızın daha duyarlı olacağına eminim. Bu kent bizim, Yalova hepimizin onu temiz tutmak hepimizin vatandaşlık görevi unutmayalım.” şeklinde duyurduğu uygulamanın haber videosu 2 günde 13 bin kişi tarafından izlendi. Başkan Salman’ın yapmış olduğu paylaşım 250 kişi tarafından kendi hesaplarında paylaşıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı da yorumlarıyla uygulamaya destek verdi.
2 Kişiye Ceza Kesildi
Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2872 Sayılı Çevre Kanunun 20. maddesi uyarınca Yalova genelinde özellikle sahil çevresinde çevreyi kirletenlere karşı denetimler gerçekleştirdi. Bu kapsamda tüm uyarılara rağmen yerlere çekirdek kabuğu, sigara izmariti, vb. çöpleri atıp çevre kirliliğine neden olan iki kişiye 203’er TL’lik idari para cezası kesti. 

Editör: TE Bilişim