Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Türkiye'de bir kaç metropol hariç çok az bulunan Haybulans hizmeti ve röntgen hizmeti ile hayvanlara yönelik sunulan hizmetlerde de çıtayı yükseltti. Kendisinin de bir Veteriner Hekim olduğunu hatırlatan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise hayvanlara sunulan hizmetlerle özel olarak ilgileniyor.
Yalova Belediyesi hayvan haklarına sahip çıkmak adına Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlerin kalitesini de gün be gün arttırıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen Haybulans hizmetinin, çok az örneğine rastlanırken geçtiğimiz günlerde hayvan severlerin çabaları ile Yalova'ya gönderilen röntgen cihazı ise büyüksehirler harici diğer şehirlerde bulunmuyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, " Göreve geldiğim ilk günden beri Veteriner İşleri Müdürlüğümüz daime çıtayı yükseltmiştir. Bu yenilemeler kapsamında Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Rehabilitasyon Merkezi yepyeni bir görünüme kavuşmuştur. Sadece Yalova Belediyesi’nde olan hayvan ambulansı ‘Haybulans’ hizmete girmiştir. Yine belediyemizde hayvan severlerin ve bakanlığın katkılarıyla röntgen cihazı hizmet vermeye başlamıştır. Hijyenik şartlarda can dostlarımıza bakım ve tedavi hizmeti verilmekte olup gerektiğinde müdürlüğümüz bünyesinde cerrahi işlemlerde yapılmaktadır. Bizler can dostlarımıza bu kadar değer verirken maksadı belli haberlerin yapılıyor olması beni derinden üzmektedir. Yalova’da ki tüm hayvan severlerin benim ve ekibimin bu konuda ne kadar hassas olduğunu yakından bildiklerine eminim. Bugün hayvan severlerce takdir edilen tüm çalışmalarımızı kentimizde aralıksız olarak vermeye devam edeceğimizi de kamuoyuna saygılarımla bildiririm" dedi.
"Yüz kızartıcı suçtan dolayı işten çıkartıldı"
Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan bir personelin ise işlediği yüz kızartıcı bir suçtan dolayı işten çıkartıldığını dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışmakta olan A.Ş. isimli personelimiz, Veteriner İşleri Müdürlüğümüzde yüz kızartıcı suçlar işlediğinden dolayı işten çıkartılmıştır. Bu personelimizin işlediği suçlar diğer personellerimizce tespit edilmiş olup, işletmedeki tüm çalışanların ifadeleri doğrultusunda gerekli tutanaklar tutulmuştur. Bu eski çalışanımızın daha önceden işlemiş olduğu suç nedeniyle cezası bulunduğundan Veteriner Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarımız iyi niyet gösterip durumu adli mercilere bildirmeden iş akdine son vermiştir.  Ancak arkadaşlarımızın göstermiş olduğu iyi niyete karşılık A.Ş., geçtiğimiz yıllarda kentimizde yaşanan hayvan zehirlenmeleri nedeniyle müdürlüğümüze getirilen hayvanları videoya kayıt ederek videoları sanki yeni olmuş gibi ve müdürlüğümüzde yapılıyormuş gibi basın kuruluşlarıyla paylaşmıştır. Veteriner hekim kimliğine sahip olan ve bu kimliğe sahip tek İl Belediye Başkanı olan bir kişi olarak böyle bir şeye göz yummam asla söz konusu değildir. Kendisine karşı gösterilen iyi niyete art niyetle cevap veren eski personelimizin amacı sadece yapmış olduğu yüz kızartıcı suçlar nedeniyle işten çıkartıldığı için belediyemizi karalamak ve zarar vermektir" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim