Yalova’da üretim yapan Türkiye’nin plastik konusunda öncü firmalarından BENOPLAST katkılarıyla başlatılan kampanyada, Yalova Belediyesi’nin organizasyonuyla toplanacak her 175 kilo plastik kapak 1 adet sokak hayvanı barınağı kazandıracak. Hem plastik geri dönüşümünün sağlanarak çevrenin kirlenmediği hem de sokak hayvanlarının barınak sorununun çözüldüğü işbirliğinin öncü olması açısından ilk etapta 20 adet sokak hayvanları barınağı ücretsiz olarak Yalova Belediyesi’ne teslim edildi. Teslim edilen barınaklarının ise 4 adet Osmanlı Parkı’na, 4 adet BadGodesberg Parkı’na, 4 adet Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ne ve 4 adet Deprem Anıtı’na olmak montajı yapıldı.

Konuyla ilgili imza protokolünde bilgi veren PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirgene; “Dernek olarak her türlü plastiği geri dönüştürme konusunda neler yapabiliriz diye fikir alışverişi yaptık. Plastikleri toplayıp da değerlendiremeyen insanların olduğunu gördük. Ya da ufak miktarlı plastiğin firmaları cazip etmediğini ve taşıma yapmadıklarını gördük. Bu sebeple plastiğin geneline indik. BENOPLAST üretim ve geri dönüşüm imkanlarına sponsor oldu. ‘Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır’ sloganıyla yola çıktık. Yuvayadonusenplastikler.com web sitemizi kurduk. Ödüllü kamu spotu yarışması yaptık. Sosyal medyada çok ilgi gördük. Yalova firması olarak ilimizde projeyi en sağlıklı olarak Yalova Belediyesi ile beraber gerçekleştireceğimize inandık” dedi.

Aynı zamanda Veteriner Hekim olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise yapmış olduğu değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Projenin iki ayağı var. Birincisi geri dönüşüm hayatımızın olmazsa olmazı. Maalesef yeterince yerine getirilmiyor. Plastik Sanayicileri Derneği’nin Yalova’yı seçmesi benim için çok anlamlı. İkincisi ise Veteriner Hekim olmam dolayısıyla sokak hayvanları konusunda üzerime düşen duyarlılık nedeniyle proje benim için çok önemli. İl Belediye Başkanı olarak tek Veteriner Hekim olarak ben varım. Hem sokak hayvanlarının rehabilitasyonu hem de plastiğin geri kazandırılması konusunda bütün Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum. Yalova bunun uygulanması için çok kolay bir şehir. Çok mutlu oldum, hayırlı olsun”

Daha sonra Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve PAGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dirgene hazırlanan protokolü imzaladılar. Protokol töreninin ardından Osmanlı Parkı’nda barınakları inceleyen katılımcılar, hayvanlara su ve mama verdiler.

Editör: TE Bilişim