Yalova'da faaliyet gösteren Doğa Yürüyüşü gurupları Doğa’nın Ezgisi, Doğadayız ve Yalova Doğa Sporları Aktivite grubu ortak bir etkinlikle Çanakkale zaferinin 100. yılında şehitlerimizi andılar. 20 kişilik grupla yapılan yürüyüşün önderliliğini Yalova’nın tecrübeli doğa yürüyüşü rehberi Fahrettin Yurtbay gerçekleştirdi. Saygı duruşuyla başlayan yürüyüşçüler Beşpınar tepesinde yapılan konuşmalarla duyguların ifade ederek küçük bir tören gerçekleştiler.

Yürüyüş rehberlerinden Akın Ergül, “Tüm grupların ve doğa yürüyüşçülerin ortaklaşa yapmış olduğu bu etkinlikle şehitlerimizi rahmetle andık. Üç gün önce soğuk bir 18 Mart gecesinde de yine bir gece etkinliğiyle şehitlerimizi anmıştık, bugün de buradayız. Birlik beraberlik bu günlerde daha da önem kazanıyor. Güzel ve duygu yüklü bir etkinlik oldu. Tüm katılımcılara teşekkürler” dedi.

Organizatörlerden Mehmet Karaahmetoğlu ise şu şekilde konuştu,  “Yürüyüş liderliği yapan arkadaşlarımız bugün farklı rotalarda ayrı etkinlikler düzenleyebilirlerdi fakat Çanakkale temasında bir aradaydık. Yalova’da son yıllarda trekking aktivitelerinin yaygınlaşmasında emeği geçen herkese teşekkürler. Farklı özellikleri bulunan yürüyüş grupları bulunuyor ve seçenekler artıyor. Bu grupların da zaman zaman ortak etkinliklerle bir araya gelebilmesi olgunluklarının göstergesidir. Herkesi bu olgunluğu göstermeye ve tevazu sahibi olmaya davet ediyorum. Geçmiş yıllarda da konulu doğa etkinlikleri gerçekleştirmiştik, ilerde de devam edeceğiz. Yürümek asla sadece yürümek değildir, kimle yürüdüğünüz kimle yol arkadaşlığı yaptığınız da önemli. Yaptığımız yürüyüşlerde yeni insanlar tanımaktan keyif alıyoruz. Doğayı keşfediyoruz, yeni bitkiler öğreniyor, hayvan izlerini gözlemliyoruz. Her şeyin ötesinde bizler doğayı seven kişileriz ve Yalova doğasının, suyunun, ağacının, toprağının bekçileriyiz. 21 Mart dünya ormancılık günü ve 22 Mart dünya su gününü de kutluyorum” dedi. 

Editör: TE Bilişim