yalova-ali-furkan-ozkantar-amator-futbol-a-b-grup (6)Sezon boyunca nefes kesen maçların ardından A Grubunda 1877 Üvezpınarspor ve Kadıköyspor, B Grubunda ise Akköyspor ile Sultaniyespor ilk iki sırayı alarak adlarını Süper Amatör Kümeye yazdırdı. Ligden çekilen Armutlu Esnafspor ile Subaşıspor ise son sırayı alarak 2. Amatör Kümeye gerilediler.

“Üvez A Grubuna damga vurdu”

Kızlar Son İç Saha Maçına Hazır Kızlar Son İç Saha Maçına Hazır

yalova-ali-furkan-ozkantar-amator-futbol-a-b-grup (5)8 takımın yer aldığı Ali Furkan Özkantar 1. Amatör Küme A Grubuna 1877 Üvezpınarspor damga vurdu. Tecrübeli ayaklara sahip Termal temsilcisi oynadığı 14 maçın 14’ünü de kazanırken, rakip fileleri tam 78 havalandırıp kalesinde sadece 8 gol gördü. Topladığı 42 puanla adını Süper Amatör Kümeye yazdırdı. Bir üst lige çıkan diğer takım ise Kadıköyspor oldu. Kırmızı Siyahlılar 14 maçlık maratonu 30 puanla noktaladı. Bu grupta ligden çekilen Armutlu Esnafspor ise 2. Amatör kümeye düştü.

28 puanlı Soğucakspor, 19 puana sahip Kaytazdere Belediyespor ve 16’şar puan toplayan Termal Belediyespor ile Coşkunspor’un yanı sıra 13 puanı bulunan Doğanspor gelecek sezonda 1. Amatör Kümede mücadele edecek.

“B Grubunda Akköy fırtınası”

yalova-ali-furkan-ozkantar-amator-futbol-a-b-grup (4)9 takımın mücadele ettiği Ali Furkan Özkantar 1. Amatör Küme B Grubuna genç ve tecrübeli isimleri harmanladığı kadrosuyla Akköyspor fırtına gibi esti. Oynadığı 16 maçın 16’sını kazanan Mavi Beyazlılar namağlup olarak 48 puanla şampiyon oldu. Bu süreçte Ferhat Kızılgeçit’in öğrencileri 54 gol atarken, kalesinde sadece 7 gol gördü. Bu grupta ikinci sırayı 40 puanla Sultaniyespor elde etti. Bu iki takım gelecek sezon Süper Amatör Kümede mücadele edecek. Sezon başında ligden çekilen Subaşıspor ise 2. Amatör Kümeye geriledi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan 35 puanlı Anadoluspor, 20’şer puanlı Acarspor ve Çalıca Gençlik, 17’şer puan toplayan Çavuşçiftliği Kültürspor ile Demirspor’un yanı sıra 13 puan toplayabilen Doğuşspor gelecek sezonda 1. Amatör Kümede yer alacak.

Editör: Arda Yavuz