yalova-amator-kume-futbol-sezon-baslangic (2)2023-2024 sezonunda oynanacak olan 2. Amatör Küme için geri sayım başladı. Bu sezon A ve B Gruplarında 8’er olmak üzere toplam 16 takım mücadele edecek. 5 takım ise sezon sonunda adını 1. Amatör Kümeye yazdıracak. Ligde ilk santralar ise 3 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek ve 5 Mayıs 2024 tarihindeki son hafta maçlarıyla son bulacak.

yalova-amator-kume-futbol-sezon-baslangic (1)2. Amatör Küme A ve B Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar direk olarak 2024-2025 sezonunda 1. Amatör ligde oynamaya hak kazanacaktır. İki grupta üç ve dördüncü sırayı alan takımlar ise Play-Off grubuna katılma hakkı kazanacak. Bu takımlar için ayrı bir kura çekimi gerçekleştirilecek. Kura çekimi sonucunda eşleşen takımlar tek maç usulü yarı final müsabakası oynayacak, kazanan takımlar ise finale yükselecek.

Statü gereği final müsabakasında galip gelen takım 5. takım olarak 1. Amatör lige katılım sağlamaya hak kazanacak. Play-yalova-amator-kume-futbol-sezon-baslangic (4)Off grubunda oynanacak olan final grubu müsabakalarına Amatör Saha-1’ ev sahipliği yapacak ve kura çekimin müsabaka oynama sırası da belirlenecek.

Futbol İl Temsilcisi Gökhan Güngör,” Statüye istinaden 2. Amatör Ligden bu sene 1. Amatör lige toplam 5 takımın yükselmesi kararlaştırılmıştır. 2024-2025 Sezonunda 1. Amatör Lig 18 takım ile oynanacaktır” dedi.

2. Amatör Küme  A Grubunda Armutlu Belediyespor, Çınarcık Fırtınaspor, Kirazlı Köyüspor, Yalova Çağlarspor, Yalova Çotanaklarspor, Gençlerbirliği, Kartalspor ve Samanlıspor yer alacak. B Grubunda ise 1973 Tokmakspor, Çiftlikköy Kültürspor, Fıstıklı Gençlikspor, Kocaderespor, Ortaburunspor, Paşakent 77 Şahinspor, İdmanocağı ve Yalova Üniversitesispor mücadele edecek.

Tokmak İstediği Hedefe Ulaştı Tokmak İstediği Hedefe Ulaştı

Editör: Arda Yavuz