Yalova İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ulaşımın kesintisiz, sorunsuz ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi, kazaların önlenmesi, trafik kazası sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla 1 Ocak – 28 Şubat 2024 tarihleri arasında Motosiklet ve Motorlu Bisiklet sürücülerine yönelik denetimler yapıldı.

Bu denetimler esnasında 2017 Motosiklet/Motorlu Bisiklet ve sürücüsü denetlendi ve eksikliği tespit edilen 869 araç ve sürücüsüne ilgili kanuni madde gereğince 2 Milyon 595 bin 753 Türk Lira tutarında Trafik İdari Para Cezası uygulandı. 55 Motosiklet/Motorlu Bisiklet eksikliğinden dolayı trafikten men edildi.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü konuya ilişkin, “İlimiz genelindeki meydana gelen ölümlü/yaralanmalı trafik kazalarının % 45 ini oluşturmakta olan motosiklet/motorlu bisiklet kazalarında mal ve can kayıplarını en aza indirgeyebilmek ve de halkımızın huzur ve güvenliğini sürdürebilmek adına denetimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Yalova’da 1 Kişinin Öldüğü, 7 Kişinin De Yaralandığı Kaza Kamerada Yalova’da 1 Kişinin Öldüğü, 7 Kişinin De Yaralandığı Kaza Kamerada

Editör: Arda Yavuz