Huysuz Virjin tayfasından olan Aldo, Çınarcık Kaktüs sahnesinde sevenleriyle buluştu. 89 yaşındaki sanatçı gençlere taş çıkarttı. Türk Sanat müziği, Alaturka okuyan Aldo, sahnede flemenko bile yaptı. Birçok sanatçıya taş çıkartan Aldo geçmişi yad ederken duygusal anlar yaşattı. Sahne ışıkları altında izleyenleri büyüledi. Geçtiğimiz haftalarda sahne alan Aldo sevenlerini müziğe doyurdu. Sesi, sahnesi, zarafeti ve saygısıyla büyüleyen Aldo, yaşıyla da ilgili espriyi elden bırakmadı.  İzleyenler sahne ve müzik şölenine doydu.

Aldo 89 Yasinda Gumbur Gumbur Estirdi (2)Aldo Kimdir?

Gökyüzü turuncuya boyandı Gökyüzü turuncuya boyandı

Aldo, ya da doğum adıyla Adnan Büyükgüner, Türk sahne sanatçısı ve şarkıcı.

Almanya'da dünyaya geldi. Türkiye'de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünden mezun oldu, doktora eğitimini İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Havza Amenajmanı üzerine yapmıştır.

12 yaşında Türkçeyle tanışan Aldo'nun aynı zamanda başta Almanca, Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Rumence olmak üzere birçok yabancı dili akıcı şekilde konuştuğu bilinmektedir. Küçük yaşlarda bale eğitimi de alan Aldo Türkiye'de gece hayatının önemli kulüplerinde sahne alarak ün kazanmıştır.

Aldo 89 Yasinda Gumbur Gumbur Estirdi (4)Şarkıcı veya Doktor unvanlarıyla da anılan Aldo, 1987 yılında Köyüm Plak ve Kasetçilik'ten Ayrılık Çeşmesi isimli albümü yayımlandı. 1994 yılında Radyo Fener'de 'Aldo'nun Çay Saati' adlı programı hazırlayıp sundu.

Haber: Duygu Saral

Editör: Arda Yavuz