yalova-tb2l-erkek-basketbol-takim-lig-cekilme-acarspor (2)Finansal problemler yaşayan ve sponsorsuz mücadele eden Sarı Lacivertliler Türkiye Basketbol Federasyonu’na ligden çekildiğine dair yazıyı gönderdi. Geçen sezon Play-Off turuna kadar kalan Yalova ekibi maddi sıkıntılar nedeniyle 5. Haftada Adana deplasmanında oynayacağı Sertaş Spor maçına çıkmamıştı. TB2L’nin ikinci yarısında 13 Ocak Cumartesi günü Ege Üniversitesi Daçka’yı ağırlayacaktı.

2021-2022 sezonunda Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi(EBBL) C Grubunda 8’de 8 yaparak Play-Off turuna kalan Acarspor önce Esa Bodrum takımını eleyerek adını Final grubuna yazdırmıştı. A Grubunda mücadele eden Sarı Lacivertliler averajla ikinci sırada tamamladı. Yarı final turunda şuanda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Çayırova Belediyesi’ne mağlup olan Yalova ekibi üçüncülük müsabakasında Karamürselbey’i devirip Türkiye Basketbol 2. Ligine Yükselme başarısı göstermişti.

Yalova’ya Yeni Spor Yatırımları Yolda Yalova’ya Yeni Spor Yatırımları Yolda

2022-2023 sezonunda ise TB2L C Grubunda yer alan Acarspor, 11 galibiyet ve 7 mağlubiyetle grubunu üçüncü sıradayalova-tb2l-erkek-basketbol-takim-lig-cekilme-acarspor (1) noktalayıp Play-Off’a yükselmişti.

Statü gereği D Grubu'nu 6.sırada tamamlayan Net Değerleme Mavi Birlik ile eşleşti. Yalova temsilcisi bu turu 2-1 ile geçerek Son 16 Turu başarısı gösterdi. Son 16 Turu'nda İstanbul Efendileri ile eşleşti. Yalova temsilcisi bu turu 2-0 ile geride bırakarak sezonu tamamladı.

Bu sezon ise 7 maçta 2 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan Acarspor, Adana ekibi Sertaş deplasmanına çıkmadığı için hükmen 20-0 yenilmişti. 8. Haftada Ege Üniversitesi Daçka’yı ağırlayacak olan temsilcimiz TBF’ye çekildiğini bildirdi.

Editör: Arda Yavuz