Merhaba saygıdeğer okurlarım,

Geçen yazımda da belirttiğim gibi yazımda da belirttiğim gibi Yalova Kaplıcaları Termal İşletmesi ve civarı konusundaki yepyeni projelerle dünya nezdinde tekrar gündeme gelebilmesi hakkında teferruatlı plan ve programı sizlerle paylaşmayı uygun görerek söz vermiştim.

Yalova Kaplıcaları Termal İşletmesinin bugünkü durumundan daha da kötüye gitmemesi adına bir an evvel fikir birliği söz konusunun tam zamanı.

Zarar etme bahanesiyle ya kapatacaklar ya da ticarete alet edip geçmişi ve tabi ki hatıraları yok edip, maziden yoksun, ilçe insanının içine sinmeyen birilerine teslim edecekler kanımca.

Oysa bu ilçenin belediyesi var, belediye ukdesinde komi, garson, şef, metrolel, aşçı yardımcıları, baş aşçılar, aşçı başı, soğuk yiyecekler, tatlı çeşitleri bölümü, resepsiyonistler, valeler, oda görevlileri, banyo görevlileri, bahçıvanlar gibi birçok yetenekli kişiler var halihazırda.

Bu personele Turizm Bakanlığı katkısı ile diğer il ve turistik bölgelere liyakatli görevliler yetiştirme imkanı sağlayacak en az 500 talebeye cevap verebilecek okul imkanı neden olmasın.

Devlet Baba’nın yöreyi bilen, şaşalı günlerini bilen kişilerin düşüncelerini bir proje haline gelmesine neden olacak yatırım, neden görmezden gelinsin.

Örnek vermek gerekirse Termal Otelini yıkıp yerine 600 odalı, iki kahvaltı salonu, 1000 kişilik her türlü aktiviteye cevap verecek büyük bir salonun yanında 400 kişilik aynı konumda iki salon daha olması, kapanan otellerin, banyoların tekrar faaliyete geçmesi, yeni yapılacak otelin alt katına 70’e 110 çaplarda kapalı bir havuzun gündeme gelmesi, Üç Kardeşler Deresinin su hacminin yükseltilip devamlı akar hale getirilerek çevrenin her türlü ihtiyaca cevap verebilecek hale getirilmesi, Termal’in girişindeki boş alanı teleferik merkezi yapıp, Üvezpınar sırtındaki Gola adıyla bilinen eski yerleşim bölgesini teferruatlı yiyecek çeşitleri sağlayabilecek hormonsuz gıdaların satışının yapıldığı imkanı sağlayacak bir ortam yaratıp Yalova Kaplıcaları Termal Tesislerine katkıda bulunmak.

Mesela Termal Tesislerimizin eski dillere destan dondurma tadını, 6 kuyu açarak yaz-kış kar sağlanması yanında 100 adet süt veren keçi beslenmesine olanak sağlamak.

Yine 50 adet büyükbaş hayvan besleyerek yine sütünden tereyağı ve peynir elde edebilmek. Domates, sivribiber, salatalık, patlıcan, maydanoz, tere, nane, kekik gibi mutfak malzemelerine katkıda bulunmak, meyve çeşitlerinin birçoğunu Termal Tesislerimizin ihtiyacına sunmak.

Adını Hormonsuz Bahçe sunumuyla yerli ve yabancı turistlerin gelmelerini sağlayıp tüm dünyaya altın madalyalı kaplıcalarımıza, birde hormonsuz gıdalarla tatil imkanı sağlamak bence heyecanlı olacaktır.

Petekler kurup bal yetiştirmek, türlü türlü meyvelerimizle reçel elde etmek, günlük yumurta ve günlük süt ihtiyacını hormonsuz bahçeden temin ile yedikleri, içtikleri sebze de dahil yerinde tespite olanak sağlamak bir başka merak konusu olacaktır sıhhat açısından. Benden söylemesi…