Merhaba saygıdeğer okurlarım;

29.03.2024 Cuma günü proje ve müteahhitliğini üstlenen yöremizin çocuğu Kemal Baş’ın yeni belediye binasının temel atma törenine katıldım.

Yaklaşık 50 yıldır bir çivi dahi çakılmayan Yalova Kaplıcaları Termal yöremizdeki bu hummalı törene, Yalova milletvekilleri yanında, İl Özel İdaresi Başkanı ve yöre halkımızın yoğun ilgisi bence görülmeye değerdi.

Termal Belediye Başkanının himayesi ve gözetimindeki tören, proje tanıtımı ve projeyi üstlenen Kemal Baş ile Termal Belediye Başkanının kürsü hakimiyeti, akıcı konuşmaları beni ve tabi ki yöre halkını duygulandırmadı desem yanlış olur.

Termal Belediye Başkanımız günün manasına ilaveten gelecekteki projeleri sunarken, benimde dünyanın tek altın madalyalı termal suyumuzun tesislerini yeni yeni hamlelerle ve yatırım projeleriyle ilgili çalışmanın benzerini duyunca, aklın yolu birdir diyerek, aynı mantıkla oluşumun çoğalmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün yöre itibari ile mirasına sahip çıkmamızın geleceği ruhunu gördüm.

Aslında bizi bizlere bırakmadılar, Termal Kaplıcalarımızın eski günlerini bilmeyen, bugünkü içler acısı konumuna eyvallah diyen, vurdum duymaz bir yaklaşımın altında ezilen bizler adam yerine dahi konulmadık.

Altın madalyalı kaplıcalarımızın tesislerini teker teker çürümeye bıraktınız. Ne yapmak istiyorsunuz, Yalova’mız 13 bin nüfusla Karamürsel’e bağlı bir nahiye iken Atamızın ve kaplıcalarımızın sayesinde nereden nereye geldiğini bizler iyi biliriz.

Yalova Kaplıcaları, Atamızın söylediği gibi, “Burası sizlere emanet, mirasınıza sahip çıkın, çıkın ki dünyanın kalbi olsun termal sularımız, ağırlayın kralları, kraliçeleri, ağırlayın cumhurbaşkanlarını, başbakanları, ağırlayın devlet adamlarını, ağırlayın sanatçıları, sporcuları. Ağırlayın ki sadece yöreye değil, memleketimize de faydalı olsun.”

Bir cahillik dönemidir geldi geçti, amir memur olamadık. Gözümüzün önünde eriyip giden yanlışlara işimizden gücümüzden oluruz diye bu günlere geldik. Spor tesislerimizde belediye başkanlığı hizmetini iç içe yerine getirdik. 9 yıl öncesinden yeni bir belediye hizmet binasının yapım onayını anca alabildik.

Artık yeter, Atamızın yattığı yerde huzur bulmasını, mirasına sahip çıkmak istiyoruz. Belediyemizin çatısı altında birçok branşta okumuş amirimizde, memurumuzda, mühendisimizde, mimarımızda var Allah’a şükür. Çekin elinizi ayağınızı bizden, bırakın menfaate dönük hayallerinizi, bizimde artık bir çatımız var (Yalova Kaplıcaları Termal Belediye Başkanlığı).

Cahiliye devri artık bitti, kralları, kraliçeleri daha daha nicelerini tekrar kaplıcalarımızda ağırlamayı, Atamızın da mirasına sahip çıkmayı istiyoruz.