Gençlerbirliği Zaferle Ayrıldı Gençlerbirliği Zaferle Ayrıldı

yalova-kocaeli-ferdi-kadin-boks-sampiyona-madalya (2)7-13 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi. Yalova’yı temsil eden Aleyna Kara Türkiye üçüncüsü olarak gururumuz oldu. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde organize edilen şampiyonada 33 ilden 119 sporcu ringe çıkarken, dev organizasyonda 12 sıklette madalya dağıtıldı.
1 hafta süren Büyük Kadınlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasını Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Türkiye Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Federasyon Asbaşkanı Vahdettin Gökçe ve Selahattin Atasever, Darıca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Resul KOTAN, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Zihni MANAP, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail OĞUZ, Darıca yalova-kocaeli-ferdi-kadin-boks-sampiyona-madalya (3)Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergün, Milli boksörler Buse Naz Çakıroğlu ve Samet Gümüş’in yanı sıra çok sayıda sporsever takip edenler arasında yer aldı. 
Ringde nefes kesen mücadelelere sahne olan şampiyonada ilimizi temsil eden Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü’nden Aleyna Kara 81 kiloda temsil etti.
Daha önce ÜNİLİG Boks Türkiye Şampiyonası’nda ikinci U-22 Türkiye Boks Şampiyonası’nda kürsü yapan Yalova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Spor Yöneticiliği Bölümü okuyan Kara, Darıca’dan da bronz madalyayla dönmeyi başardı.

Editör: Arda Yavuz