TEMA’lı Olmak Eğitimi’nin Birincisi Gerçekleştirildi TEMA’lı Olmak Eğitimi’nin Birincisi Gerçekleştirildi

Dünya’da ve Ülkemizin birçok yerinde kutlanan Dünya Engelliler Günü için birçok program düzenlendi. Bu programların bir tanesi de Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Programa Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan konuşmacı olarak katılırken, Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği bünyesinde kurulan Grup Yaşam ekibi de etkinlikte yer aldı.

Sosyal Hizmetler bölümü öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen program, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. Grup Yaşam ekibinin folklör ve mehteran gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İstihdam Sekreteri Murat Arslanhan, Engelsiz İstihdam konusu üzerine sunumu gerçekleştirdi. Başkan Arslanhan, Tutumsal bariyerleri aşmak, öğrenilmiş çaresizliği aşma ve çalışabilecek durumda olan engelli bireylerin aktif istihdama geçişini desteklemek, oryantasyon, engelli bireylerin istihdamı hakkında toplumsal bilinci artırmak, aile ve istihdam, teşvik ve destekler, mesleki eğitim, korumalı işyeri, kota uygulaması gibi birçok önemli konuda bilgi verdi.

Program Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recep Yıldız’ın Grup Yaşam ekibine ve Başkan Murat Arslanhan’a plaket takdimiyle son buldu.

yalova-yeni-yasam-engelller-dernek-baskan-spatik-sakatlar-federasyon-gun-bandirma-sosyal-hizmet (6)yalova-yeni-yasam-engelller-dernek-baskan-spatik-sakatlar-federasyon-gun-bandirma-sosyal-hizmet (4)yalova-yeni-yasam-engelller-dernek-baskan-spatik-sakatlar-federasyon-gun-bandirma-sosyal-hizmet (5)yalova-yeni-yasam-engelller-dernek-baskan-spatik-sakatlar-federasyon-gun-bandirma-sosyal-hizmet (3)yalova-yeni-yasam-engelller-dernek-baskan-spatik-sakatlar-federasyon-gun-bandirma-sosyal-hizmet (1)

Editör: Arda Yavuz