Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile görüşmelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Soygüzel’den daha önce Şenköy Pazar Yeri İhalesi ve Yalova İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı içerisinde gerçekleştireceği çalışmalar hakkında önemli açıklamalar almıştık ve son olarak da Yalova İl Genel Meclisi yapısı üzerine görüşme gerçekleştirdik. Başkan Soygüzel’e Yalova İl Genel Meclisi içerisindeki farklı siyasal partilerden temsilcilerin Yalova için bir araya gelip gelmediğini sorduk ve görüşmemizin son kısmında ise geçtiğimiz Mart ayında hizmete giren Yalova Bonsai Müzesi’nin son durumu hakkında bilgi aldık.

Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başlıyor

“Yalova’nın yararına olan her konuda iş birliği yapmaya gayret ediyoruz”

Yalova İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz dönem 18 üyeden oluştuğunu hatırlatan Başkan Soygüzel, “Bu dönem Çiftlikköy ilçemizde 1 İl Genel Meclis Üyemiz ve Merkez ilçemizde 1 İl Genel Meclis Üyemiz artarak İl Genel Meclisimiz 20 üyeye ulaştı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası Cumhur İttifakı’ndan AK Parti 11 ve Milliyetçi Hareket Partisi de 1 üye ile toplam 12 üyeyle temsil edilirken, Cumhuriyet Halk Partisi de 8 üyeyle temsil ediliyor. Bu arkadaşlarımızın her biri kendi partilerinde, kendi ilçelerinde bu partilere ve kendi yaşadıkları yöreye siyasi kariyerleri ile hizmet etmiş son derece saygın arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı. Yalova İl Genel Meclisi’nin bir nevi Yalova’nın yerel parlamentosu niteliğinde olduğunu vurgulayan Başkan Soygüzel, “Bütün arkadaşlarımız hangi partiden olursa olsun… Başta benim de üyesi ve grubuna dahil olmaktan gurur duyduğum AK Parti olmak üzere bu bilinçle hareket ediyoruz. Yalova’nın yararına olan, Yalova’nın ortak paydasında buluşabileceğimiz her konuda iş birliği yapmaya gayret ediyoruz. Bu çerçevedeki kararlarımızı da genellikle oy birliği ile alıyoruz. Geçtiğimiz dönem meclisimiz büyük bir uyumla çalıştı. Demokratik olgunluğa riayet eden meclisin insicamının ve saygınlığının korunduğu bir dönem oldu. Ben bunun yeni dönemde de devam edeceğini düşünüyorum. Bütün arkadaşlarımızın da bu hassasiyetle hareket edeceklerini düşünüyorum” dedi.

“Kararların neredeyse tamamı oy birliği ile alınıyor”

İl Genel Meclisi’nin yerel yönetimler olan Yalova’daki diğer belediyelerle de iş birliği yapmaya devam edeceklerini açıklayan Başkan Soygüzel, “Bizim en önemli çalışma ortaklarımız, çözüm ortaklarımız ve en önemli paydaşlarımız Köy Muhtarları… Köy Muhtarlarımız ile de iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Köylerimizin ortak ihtiyaçlarının karşılanması, hemşerilerimizin beklentilerinin en yüksek düzeyde karşılanması için bugüne kadar elimizden geleni yaptığımız gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Yalova Bonsai Müzesi’nin açılışında Yalova İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ettiğini hatırlatmamamız üzerine Başkan Soygüzel, “İl Genel Meclisimiz yüzlerce karar alıyor. Bu aldığımız kararların neredeyse tamamını oy birliği ile alıyoruz. Muhalefet kanadının önerilerini de olabildiğince dikkate almaya çalışıyoruz. Bu yaklaşımın ve bakış açısının yeni dönemde de devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Yalova’yı müzelerle zenginleştirmemiz gerekiyor”

Geçtiğimiz Mart ayı sonunda açılan Yalova Bonsai Müzesi hakkında bilgiler veren Başkan Soygüzel, “Yalova Bosna Müzesi, Türkiye’nin ilk ve Avrupa’nın en büyük Bonsai Müzelerinden bir tanesi. Çok zengin ve değerli bir koleksiyona sahip. Açılalı yaklaşık 1 ay oldu ve bu 1 ay içerisinde Türkiye’nin birçok şehrinden insanlar bu müzeyi görmeye geldi. Ben açıkçası Bonsai Müzesi değil, farklı farklı müzelerle Yalova’yı zenginleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Yalova Türkiye’nin batısında modern, gelişmiş, refah düzeyi yüksek, ulaşılabilir ve erişilebilir bir şehir. Güçlü bir turizm şehri olma iddiasını taşıyor. Dolayısıyla Yalova Bonsai Müzesi’nin de bu anlamda ilimize ciddi bir turizm hareketliliğini kazandıracağını düşünüyorum. Özellikle Termal-Çınarcık bölgesinde ciddi bir turizm yatırımını teşvik ve tetikleyen bir proje olduğunu düşünüyorum. 1 aylık sürede somut bir biçimde bunun emarelerini de görmeye başladık. Bütün Yalovalıları Bonsai Müzesi’ne gezmeye ve görmeye davet ediyorum” dedi. Yalova Bonsai Müzesi’ne yurt dışından gelecek yabancı turistlerin ziyaretleri konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Soygüzel, “Geçtiğimiz hafta Turizm Haftasıydı. Bunun için seyahat acentalarıyla da ciddi görüşmelerimiz oldu ve müzeyi gezdirdik. Bu çerçevede bir takım girişimler söz konusu. Organik olarak yani sosyal medyadan, kaldığı otelden haberdar olarak müzeye gelenler de oldu. Bunlarına arasında önemli ölçüde yabancı turistler vardı. Bu bile bizim burada oluşturduğumuz müzenin bir cazibe merkezi olacağını gösteriyor. Tabi konuyu kendi doğal akışına da bırakmamak gerekiyor. Bu çerçeve de bazı çalışmalarımız ve hazırlıklarımız var” ifadelerini kullandı.

Editör: Arda Yavuz