Bu hafta vatandaşların merak ettiği yıkımı gerçekleştirilen Yalova Belediyesi hizmet binasını ele alalım istedim. 
Bina, rahmetli Cengiz Koçal’ın başkanlığı döneminde yapılmaya başlansa da uzun süren inşaat aşaması sonrası 1999 Depreminin ardından hizmete açıldı. Açılışını, her ikiside rahmetli olan dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan yapmıştı.
2014 yılında göreve geldiğimizde yılların vermiş olduğu dezenformasyonu ortadan kaldırmak adına bina içerisinde yenileme tadilat çalışmaları yapsakta bina iskeletine dair herhangi bir müdahalemiz olmadı. İstanbul Silivri merkezli meydana gelen ve ilimizde de şiddetli bir şekilde hissedilen deprem sonrası personelimizin de tedirginliğini gidermek adına binanın karot testlerini aldırdık. Konuyla ilgili çalışma yapmamıza fırsat olmadan malum süreçle karşı karşıya bırakıldık. 
Bizden sonra yeni gelen yönetimde bir çok kez karot testi yaptırıp görüş aldılar. O süreci iyi hatırlayın her mecliste başka bir sonuç konuşuldu. Bir ay yıkıyoruz denildi bir sonraki ay güçlendiriyoruz. Hatta Aksa binayı karbon elyafla bedava güçlendirecek dahi denildi. 
Gel zaman git zaman sürecin üzerinden 4 yıl geçti. Belediye binası yıkılmaya başlandı. Yapılan açıklamalardan anladık ki bina için henüz bir proje hazırlanmış değil. Oysa ki daha önceleri yapılan açıklamalarda projenin hazır olduğu vs dile getirilmişti. Her ne kadar açıklama sahipleri düştükleri ikilemin farkında olmasa da vatandaş her şeyin farkında. Telefonlarım hemen çalmaya başlıyor çünkü. 
Vatandaşların bana sorduğu soruları bende cevaplanması üzere ilgililerine yöneltiyorum.
1- Belediye binasının yıkımı için hangi kurumun yıkılması yönünde raporu var?
2- Bina aslında sağlamdı ancak kentsel dönüşüm kanunu kapsamına sokularak mı yıkıldı? 
3- Yeni bina için bir proje hazırlandı mı? 
4- Proje yoksa bu konuda nasıl bir yol izlenmesi düşünülüyor? 
5- Binanın aynı yerine yapılmaması gibi bir durum söz konusu mu?
6- Eğer bina aynı yere yapılmayacaksa mevcut yer nasıl değerlendirilecek?