4 gün sonra bir kez daha sandık başına gideceğiz. Bu kez 5 yıl boyunca kentimize hizmet edecek yerel yöneticileri seçeceğiz. Belediye Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ile Muhtar ve Azaları hep birlikte belirleyeceğiz. Herkesin merakla beklediği Belediye Başkanı kim olacak, il ve belediye meclislerine hangi parti kaç üye sokacak, muhtar değişecek mi aynı mı kalacak gibi birçok soru cevap bulacak.

Ama sanırım en çok merak edilen soru Belediye Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağıdır.

1 Ocak itibariyle seçim süreci resmen başladı. Partiler adaylarını belirledi ve yaklaşık 3 aylık bir propaganda süreci tamamlanmak üzere. Adaylar seçmenlere hem kendilerini hem de yapacakları projelerini bu süreçte tanıtmaya çalıştı.

Pazar günü sandık başına gidildiğinde kimimiz anlatılan projelere göre, kimimiz siyasi görüşümüze göre, kimimiz eşimizin dostumuzun ricası üzerine, kimimiz içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya göre farklı farklı tercihler yapacağız. Yerel seçimlerde siyasi tercih en son seçenek oluyor. Aday ve projeler siyasi tercihin önüne geçebiliyor. Ülkemizde uzun süredir etkisini sürdüren enflasyon ekonomileri olumsuz etkilemekte. Bu seçimde geçim sıkıntısı, emekli maaşları, akaryakıt zamları, diğer zamlar belki de her şeyinin önüne geçerek belirleyici olacak.

Belediyenin ekonomisi de aynı vatandaşın ekonomisi gibi bozuk durumda. Belediyenin yüklü bir kredi borcu var. Belediyenin borcunun 2 milyarı aştığını biliyoruz. Dolayısıyla göreve seçilecek olan başkanı ve ekibini zor bir dönem bekliyor.

Pazar günü sandığa gidecek tercihimizi yapacağız. Yapılacak olan seçimlerin Yalova’mıza ve ülkemize öncelikle hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni dönem, 2020 yılında olduğu gibi siyasi operasyonların olmadığı, halkın iradesine saygı duyulduğu bir dönem olur.

Son bir tavsiye…

Oy kullanırken sizlerin siyasi iradesine operasyon yapanları unutmayarak sandık başına gidin. Çünkü siyasetin adaleti sandıkta tecelli eder. Halkın adaleti siyasette her şeyin üzerindedir.