Mezbelelik Anıtı Gibi

Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu Yalova, Çorlu ve İnegöl’de Doğalgaz Dağıtım Hizmeti Verecek Şirketler Belli Oldu

Bugün bir mezbelelik anıtı gibi Yalova’nın en güzel yerinde dikiliyor. Bu tesisin geçmişini bilenler her görüşte ‘ah’ çekiyorlar. Peki bu görüntü nasıl ve neden oluştu.

Buranın mülkiyeti Milli Emlak’ta, kullanım hakkı Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’nda. TSKV kendi hakkını Yalova Belediyesine devretmiş. 2013 yılında Yalova Belediyesi burayı 10 yıllığına ihale ile vermiş. İşte sorun burada başlamış. Donanma, YTSO’YA önerilmiş ama anlaşma aşamasında iken YTSO’daki seçim sonu, yani yönetim, burayı istememiş. Belediye’nin yaptığı ihalede, tesis özel şahıslara kiralanmış. Ne yazık ki bundan sonra maliyetler, değişiklikler istenen şekilde gelişmemiş. İhale süresi bitmiş, gelinen nokta bu.

Yalova Belediyesi tekrar ihale yapmak istemiş, yapılmışta. Ama kiralama ücretleri çok yukarılara çıkmış. Belediye gerçekleşmeyecek taahhütleri düşünerek, ihaleyi iptal edip, kullanma hakkını TSKV(Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı)’na devretmiş. Aradan geçen zamanda TSKV, bu sorumluluğu yine Yalova Belediyesine vermiş. Şu an itibari ile Yalova Belediyesinin bu hakkını yine TSKV’ye vermesi düşünülüyor.

Öneri
Buranın kiralama süresi uzun tutulmalı. Donanma, geçmişte özel şahısların işletmesine geçtiğinde, neler olduğu, ya da olmadığı görülmüş vaziyette. Donanmaya kurumsal bir kimlik kazandırılarak, uzun vadeli bir kiralama ile Yalova’ya tekrar kazandırılmalı.
Bunun sorumluluğu, toplumun kabul edeceği bir kurumsala verilmeli. İlimizin, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası ya da ilimize yatırım yapan OSB’lerden biri olmalıdır. 

Haber: Duygu Saral

 
Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (31)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (30)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (28)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (29)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (27)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (26)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (24)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (25)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (23)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (21)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (22)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (20)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (19)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (17)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (18)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (16)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (14)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (15)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (13)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (12)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (11)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (9)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (10)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (8)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (6)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (7)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (5)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (4)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (2)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (3)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede.jpg (1)Yalova Donanma Son Hali Ihale Belediyede

Editör: Arda Yavuz