Yalova’da 2 Motosiklet Kafa Kafaya Çarpıştı: 1 Ölü, 3 Yaralı Yalova’da 2 Motosiklet Kafa Kafaya Çarpıştı: 1 Ölü, 3 Yaralı

Kaymakam Bilgin açıklamasında “Kadın haklarını hatırlatmak, kadınlarımızın sorunlarına dikkat çe lık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü" olarak kabul edilmiş olup, ülkemizde 1921 yılından itibaren kullanılmaktadır. Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır. Kurtuluş Savaşı’nda ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan kadınlarımız ile ilgili Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Dünyada hiç bir milletin kadını, 'Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez!” sözüyle Türk kadınının ne kadar fedakâr olduğunu bir kez daha vurgulamıştır. 
Şüphesiz ki; bir toplumun gelişmesi ve değişmesi kadınlara verdiği değer ile ölçülür. Ülkemizde birçok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınan kadınlarımızın, sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, ekonomide, siyasette, hukukta, aile, iş ve çalışma hayatındaki konumlarının daha da güçlendiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
 

Editör: Arda Yavuz