Çiftlikköy Belediyespor’un güreşçisi ve milli gururumuz Buse Tosun Çavuşoğlu, Romanya’da kazandığı altın madalyanın ardından tek eksiği olan olimpiyat altın madalyasının kazanmanın en büyük hayali olduğunu açıkladı.

Yalova Buse Tosun Avrupa Kadin Gures Sampiyona Olimpiyat Madalya (1)

Yeşilova Galibiyet Serisine Devam Etmek İstiyor Yeşilova Galibiyet Serisine Devam Etmek İstiyor

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 68 kiloda mindere çıkan başarılı sporcu altın madalyayı kazandı. Çavuşoğlu, Sırbistan'ın Belgrad kentinde ev sahipliğindeki 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmıştı. Çiftlikköy Belediyespor’un altın kızı hayallerinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Başkent Bükreş’te düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası’nda 68 kiloda mindere çıkan Buse Tosun Çavuşoğlu, çeyrek finalde Rus sporcu Khanum Velieva'yı 4-1 tuşla yendi. Başarılı sporcumuzun yarı finaldeki rakibi ise Çekya’dan Adela Hanzlickova oldu. Nefes kesen mücadeleyi Buse 10-9 kazandı ve adını finale yazdırdı.

Finalde ise Çiftlikköy Belediyespor’un Milli güreşçisi Buse Tosun Çavuşoğlu Ukraynalı rakibi Tetiana Şova Rizhko’yla karşılaştı. Bu maçı da 5-2 kazanan Milli sporcumuz ilk kez Avrupa Şampiyonluğunu kazandı.

Yalova Buse Tosun Avrupa Kadin Gures Sampiyona Olimpiyat Madalya (3)“Tek Eksiğim Olimpiyat Madalyası”

Hedefinin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları olduğuna vurgu yapan Buse Tosun Çavuşoğlu, “Biz Dünya Şampiyonası sonrası uzun bir ara vermedik. Olimpiyatlara hazırlanır gibi kamplarımıza, milli takımımıza, evde olsun çalışmalarımızı son sürat devam ettik. Çünkü çok kısa bir süre kaldı. Olimpiyatlar 4 yılda 1 yapılan, her sporcunun hayali olan kariyer olarak zirve demek. İnşallah benim tek bir altın madalyam kaldı. Avrupa şampiyonalarında son saniyede kaybettiğim olmuştu. Dünya şampiyonluğundan başlayıp, bugün olimpiyatlara bir Avrupa şampiyonluğu da ekleyip, son dünya ve Avrupa şampiyonu olarak katılmak sporun zirvesine bir kariyer diyebilirim. İnşallah Allah bizleri utandırmaz, emeklerimizin karşılığını olimpiyatlarda tam destek, tüm hırslı çalışmalarımızla sonucunu aynı bu şekilde alırız. Destekleyen, inanan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada kota alan sporcular vardı. Fransız ve Ukraynalı rakibim vardı. Bunlar kendilerini kanıtlamış, Avrupa şampiyonu, dünya madalyası bulunan sporculardı. Ama bugün kürsünün en üst basamağında ben yer aldım. Bu demek oluyor ki; Olimpiyatlarda altın madalyayı boynuma takmak, İstiklal Marşı’mızı okutmak nasip olsun. İnşallah hedeflerime ulaşırım. Hayallerim olimpiyatlarda altın madalya kazanmak, tarihe geçmek. İnşallah bunu elde ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Arda Yavuz