TÜİK verileri ile hissedilen enflasyonun birbirine paralel gitmediğini yakınan vatandaşlar, çarşıda pazarda neler oluyor sorusunu akıllara getirdi. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, paranın yanına bir sıfır atıldı yorumlarına yer buldu. Memur ve emekli zammı ile kira artış oranlarında da belirleyici olan yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamlarında tablo şekillenmeye başlarken, geçen ay TÜİK, ocakta enflasyonu aylık bazda yüzde 6.7, yıllık bazda ise yüzde 64.86 olarak açıkladı. Şubat ayı enflasyon rakamlarıyla da 6 aylık enflasyonun ilk iki ayı netlik kazanacak. Her ay bir önceki ayın enflasyon verilerini duyuran TÜİK, şubat ayı oranlarını da 4 Mart'ta kamuoyu ile paylaşacak.
 

 Şarküteri reyonuna uğramaya korkan vatandaşlar, ekonomi ne zaman düzelecek diye yakınmaya başladı.Reyonların başında uzun uzun fiyat analizleri yapan vatandaşlar için Yalova’nın zincir marketlerinden et ve tavuk fiyatlarını derledik. Farklı kampanyalar dahilinde, son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri indirim reyonuna konulması insanlar için alternatif arayışlara yöneltti. Temel tüketim maddesi olan deterjanlarda da durum değişmedi. Marketlerin kampanyalarını takip eden vatandaşlar ile dolu. Sera sebzelerinin ise yanına yaklaşılmıyor. Zamlar domino taşı birbirini etkilemeye devam ederken, asgari ücrete ve emekliye yapılan zam, enflasyon karşısında erimeye devam ediyor.

Bakan Işıkhan: Temmuz'da Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Zam Yok! Bakan Işıkhan: Temmuz'da Asgari Ücret ve Emekli Maaşlarına Zam Yok!

Şarküteri reyonu:

Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (25)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (26)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (24)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (22)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (23)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (20)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (21)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (19)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (18)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (16)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (17)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (10)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (11)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (9)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (8)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (7)Deterjan reyonu:

Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (15)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (14)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (12)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (13)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (6)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (5)Sera sebzeleri reyonu:

Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (27)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (3)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (4)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (2)Enflasyon Rakamlari Tuik Zam Carsi Pazar.jpg (1)Haber: Duygu Saral

Editör: Arda Kızıltan