TÜİK verileri ile hissedilen enflasyonun birbirine paralel gitmediğini yakınan vatandaşlar, çarşıda pazarda neler oluyor sorusunu akıllara getirdi. Yalova Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarına bu hafta, mevsim sebzelerinden, sera sebzelerini sizler için araştırdı.Memur ve emekli zammı ile kira artış oranlarında da belirleyici olan yılın ilk 6 aylık enflasyon rakamlarında tablo şekillenmeye başlarken, geçen ay TÜİK, ocakta enflasyonu aylık bazda yüzde 6.7, yıllık bazda ise yüzde 64.86 olarak açıklamıştı. Şubat ayı enflasyon rakamlarıyla da 6 aylık enflasyonun ilk iki ayı netlik kazanacak. Her ay bir önceki ayın enflasyon verilerini duyuran TÜİK, şubat ayı oranlarını da 4 Mart'ta kamuoyu ile paylaşacak.

Yalovalı vatandaşlar, taze sebze meyve ihtiyacını kurulan semt pazarlarından karşılamaya devam ediyor. Yalova Semt pazarında gözler tezgahlara çevrildi. Geçtiğimiz haftalarda, ıspanağın kilosu 50 lirayı bulmuştu, bu hafta kuzu ıspanağın kilosu 30 liradan müşterisi ile buluşurken, demir deposu olarak nitelendiren ıspanağın kilosu bazı tezgahlarda 50 liradan satılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

  Bu hafta pırasanın kilosu 30 TL, brüksel lahanası 30TL, brokoli 20, karnabahar 45 TL, mor lahana adet 35 TL, turpgiller kilosu 30TL, havucun kilosu 25 TL, göbek marul 40, kıvırcık 30 TL, marul 40 TL ile bazı tezgahlarda alıcısıyla buluştu. Taze baharat olarak da geçen nane, dereotu, kişniş 20 lira, tere ve kuzu kulağı15 lira, maydanoz ise 10 lira ile müşterisiyle buluştu. Yeşilik tezgahında fiyatlar geçen haftaya göre yatay seyirde devam ederken, Sarması ve yemek çeşitleri de yapılan, pazının demeti 20 liradan, dünyanın en kötü yemeklerinden seçilen karalahanın demeti 20 liradan ve beyaz lahanın adeti 25 liradan vatandaşlarla buluştu.

Taze Mantarın kilosu ise yatay seyirde alıcıyla 50 liradan pazar tezgahlarında yerini almaya devam ediyor.

Sera Sebzeleri olarak alınan sebzelerin fiyatları ise; domates 30 ile 60 lira arası, badem 30 lira, kapya biber kilosu 60 lira, dolmalık biber kilosu 60 lira, patlıcan 50, kabak kilosu 40 liradan Pazar müşterisiyle buluştu.

Patates ise kilosu 15 liradan alıcısıyla buluşmaya devam ediyor.

Haber : Duygu Saral

Çarşı Pazar Karışık Foto Galeri: Çarşı Pazar Karışık

Editör: Arda Yavuz