Burası Türkiye Burası Türkiye

Yalova BelediyesiYürüyen Köşk Kültür Sanat Sezonu” kapsamında gerçekleşen programların dün akşamki ismi Ceyda Düvenci oldu. Oyuncu, yazar, sunucu ve aynı zamanda televizyon programcısı olan Ceyda Düvenci ‘Bana İyi Gelen Sana İyi Gelsin’ isimli söyleşisiyle Yalovalılara güzel bir gece yaşattı.
Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da başlayan programa ilgi oldukça yoğundu. Teker teker salonu dolduran konuklar, sabırsızlıkla Ceyda Düvenci’yi beklediler. Program açılışını kısaca kendinden bahsederek gerçekleştiren Düvenci, devamında söyleşisine gelen vatandaşları da dahil etti. Kendisine sorular sorulması üzerine, özenle ve samimi bir şekilde cevaplar veren Ceyda Düvenci, vatandaşların alkış ve beğenisini topladı.
Düvenci’ye “Bende oyuncu olmak istiyorum, o havayı solumak istiyorum ama kadınların bu sektörde önünü kesmeye çalışıyorlar, en başta ailem kızlar bu iş için pek uygun değil diyorlar. Siz bu konu hakkında neler söylemek istersiniz” sorusunu cevaplayan Ceyda Düvenci; “Ben asla kadınların bu işlerde başarısız olduğunu düşünmüyorum. Aksine şu an da en iyi senarist ve yönetmenler kadınlardan oluşuyor. Biz kadınların başaramayacağı bir şey yok. Bu yanlış tabuyu aklından silmelisin ve sana bir şey söyleyenlere ‘Ben kadınım ve her şeyi başarabilirim’ demelisin” cevabıyla büyük bir alkış topladı.
Programın sonuna doğru kapanış sorusunu, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel sordu. “Hem oyunculuk hem program sunuculuğunu nasıl devam ettiriyorsunuz” sorusuna cevap veren Düvenci; “Eş zamanlı yürüdükleri için hayatımı düzen dahilinde devam ettirmem gerekiyor. Bunun için plan ve programla ilerliyorum. İki tane çocuğum var ve onlara da gerekli vakti ayırmak, sorumluluklarım arasında. Ben mesleğe başladığım ilk günden itibaren hem oyunculuk hem de sunuculuk yaptığım için bu süreç hayatımın bir parçası haline geldi ve çok yönlülüğü seviyorum. İşimi severek yapıyorum” şeklinde samimi bir açıklamada bulundu.
Program boyunca kendisine farklı sorular yöneltilen Düvenci, kapanışı şu sözleriyle yaptı; “En iyi bildiğimiz şey inanmak, inanç göbek adımız… İnandıklarımızın peşinden gittikçe biz olduk çünkü ve ne olursa olsun vazgeçmedik inanmaktan. Önce kendimize sonra hayallerimize ve hayata…”
yalova-belediye-yuruyen-kosk-sezon-kultur-sanat-ceyda-duvenci-soylesi (6)yalova-belediye-yuruyen-kosk-sezon-kultur-sanat-ceyda-duvenci-soylesi (4)yalova-belediye-yuruyen-kosk-sezon-kultur-sanat-ceyda-duvenci-soylesi (3)yalova-belediye-yuruyen-kosk-sezon-kultur-sanat-ceyda-duvenci-soylesi (2)yalova-belediye-yuruyen-kosk-sezon-kultur-sanat-ceyda-duvenci-soylesi (1)

Editör: Arda Yavuz