6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkisi altına alan,  on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve bir o kadar da yaralandığı depremin yarattığı acılar yıldönümünde tekrar gün yüzüne çıktı. Depremin 1. yıldönümünde ülkemizin dört bir yanında anma törenleri gerçekleştirildi. Bu anma törenlerine Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı da katıldı. CHP Yalova İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ama törenine CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, CHP Yalova Merkez İlçe Başkanı Kemal Sürer, CHP Yalova İl Genel Sekreteri Selahattin Can, CHP Yalova İl Gençlik Kolları Başkanı Meryem Ataç, CHP Yalova İl Yönetiminden isimler ve CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel ile CHP Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Adil Yele katıldı.

15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

“Dirençli kentler ortaya çıkarmak bizim elimizde”

Depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşundan hemen önce konuşma gerçekleştiren CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, “Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta 11 ili kapsayan depremde kaybettiğimiz on binlerce can için bugün Yalova’da, daha 1999 17 Ağustos’ta kaybettiğimiz ve bu acıyı paylaştığımız binlerce insan için sizlerin acısını paylaşıyor, hep birlikte kaybettiğimiz canlar için saygı duruşunda bulunuyoruz” dedi. CHP İl Binası’nda yapılan saygı duruşuna katılan ve sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel, “6 Şubat depreminin yıldönümünde İl Başkanlığımızda depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunduk. Depremde hayatını tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Deprem bizim elimizde değil ancak depreme dirençli kentler ortaya çıkarmak bizim elimizde” ifadelerine yer verdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz