Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu Yurtta ve Yalova’da Hava Durumu

Tüm İslam alemi tarafından kutsal kabul edilen üç ayların sonuncusu Ramazan Ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlamıştı. Müslümanlar bu ay boyunca oruç tutarak ibadetini yerine getiriyor. Ramazan’ın son günü 9 Nisan Salı günü olacak ve tüm Türkiye 10 Nisan Çarşamba günü Ramazan bayramına girecek.

Yalova Turkiye Ramazan Bayram Tatil Kamu Calisan Mujde (3)10-12 Nisan arası, Çarşamba ve Cuma günlerinin bayram tatili olacağı olacağının belli olmasının ardından Yalova’nın da dahil olduğu 81 ildeki kamu çalışanlarının merakla beklediği “Bayram Tatili 9 güne çıkarılacak mı” sorusu haftalardır gündemdeydi ve cevabı merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından ATO Congresium’da şoför esnafları için düzenlenen iftar yemeğine katıldı ve burada gerçekleştirdiği konuşmada merakla beklenen cevabı vererek son noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu çalışanları için bayram tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklayarak müjdeyi verdi.

“Kamu çalışanlarına 9 günlük bir vakit verdik”

ATO Congresium’da gerçekleştirilen iftar sonrası seçim gündemine dair konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının son kısmında milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece Salı günkü yarım günü ve Pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımızı 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Genel olarak özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Kızıltan