Sevgili okurlarım. Yüce Mevlam Kur’an-ı Kerim’de biz kullarına şöyle buyurmaktadır: “Yeryüzünde fesat çıkarmayın, çünkü Allah müfsitleri sevmez.” Allah’ın Resulü de (a.s): “Uyuyan fitneyi uyandırana lanet olsun.” buyuruyor . fitne ve fesada alet olmayın, fakat fitne bir yerde çıkmışsa, siz ona sakın karışmayın, evinizden dışarı çıkmayın, buyuruyor. “Sizi idare edenler Habeşli bir köle de olsa onlara itaat edin. Sakın isyana alet olmayın” buyuruyor.

Kur’an da “fitne insan öldürmekten daha büyüktür” yani fitne insan kanı akıtmaktan insan canı almaktan daha eşed daha fena, daha büyüktür. Evet sevgili okurlarım durum böyle iken biz insanlar nasıl oluyor da karıştırıcılık, bozgunculuk yapabiliyoruz, yoksa bu işi hafif gördüğümüzden mi yapıyoruz. Bu kötü huya sahip olmakla nereye varmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz gemiyi batırmak mı istiyoruz. Ey kişi sen inan ya da inanma insanları birbirine düşürmekten utanmıyor musun ey gafil kişi? Fitne ve fesat işi ile uğraşanlar, bu sebeple nice kanlar döküldüğünü, nice ocakların söndüğünü ve nice evlilerin boşandığını, nice çocukların yetim kaldığını insanların mezarlara düştüğünü, nicelerinin de hapse girdiğini, nice kişilerin varlıktan sefalete düştüğünü, bilmiyorlar mı? Yer yüzünde yıkıcılık, bölücülük yapmak da büyük günahlardandır.



Irkçılık, mezhepçilik yapmak da büyük afetlerdendir. Bu gibi kötü alışkanlıkları körükleyenler, azgınlaşan meseleler karşısında pişman olmuşlardır. Fakat iş işten geçtiğinde, ancak çok büyük faturalar ödenerek canlar kaybolmaktadır. Zamanımızda da bazı insanlar da devlete karşı çeşitli oyunlar, entrikalar peşinde koşmaktadır. Başta da yazdığım gibi, yıkıcılık, bölücülük ve isyan etmenin İslam da yeri yoktur. Bu gibi hareketler nice insanların kanlarının akmasına sebep olmuştur. Hiç kimsenin ibadetine insanlığına karışmıyor da? Bu insanlıktan nasibini almayan kişiler neye hizmet etmektedirler. Sevgili okurlarım. İnsanoğlu, bunu unutmamalıyız. Hiçbir insanoğlu insan senin malını canını namusunu bayrağını sancağını koruyor da neden nankörlük yapıyorsun. Nankör kişi bilmez misin er geç devletle uğraşanların perişan olması kaçınılmazdır. Sevgili kardeşlerim bir milleti millet yapan bazı ortak mefhumlar vardır. İnanç, tarih, dil, kültür anane ve gelenekler. Müslümanların bu yazdığım kötü unsurlar içinde yer alması mümkün değil şayet varsa onun Müslümanlığından şüphe ederim. Çünkü inanan kişi kırıcı, ayırıcı, bozguncu olamaz. Devletinin ve kurumlarının yanında yer almalıdır. Yüce Mevlam yazdığım yazımın ayeti (Rum süresi ayet 41’de) hiç kimse Allah’ın çizmiş olduğu yoldan ayırmasın. Amin 

-