Yalova'da ki 8 okul daha temizlik ve hijyen konusunda, "Beyaz Bayrak" aldı. Okulların beyaz bayrakları ise törenle teslim edildi. Böylece Yalova genelindeki Beyaz Bayrak alan okul sayısı 44'e ulaştı.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle okullara, "Beyaz Bayrak" verilmeye başlanmıştı. Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerdeki okullarda hijyen ve temizlik konularında sağlanması istenen kriterler getirilmiş ve oluşturulan komisyon tarafından bu kriterler titizlikle denetlenmişti. Denetimler neticesinde il genelindeki 8 okula daha Beyaz Bayrak verilmesine karar verildi. Bu okulların Beyaz Bayrakları ise Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen törenle dağıtıldı. Böylece Yalova'da Beyaz Bayraklı okul sayısı da 44'e ulaşmış oldu. Törende konuşan Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, "Bu projenin etki alanı, kapsama alanı bizleriz. Bizler de aslında bu toplumun tamamını oluşturuyoruz. Yalova’da öğrenci sayımız 40 bin 800 civarında. Anne ve babaları da dahil ettiğimiz zaman aslında Yalova nüfusunun tamamını kapsama alanına alıyoruz. Biz, sadece kendi okulumuzu beyaz bayrak ile bayraklandırmayalım. Ailemiz ile birlikte Yalova’da yaşadığımız için aslında Yalova’nın tamamına beyaz bayrak yakışır. İnşallah bunu hayatımızın her alanında kullanma fırsatı buluruz. Sadece okulumuzda ders aldığımız dersliklerde değil; hayatımızın tamamında bir davranış olarak geliştirelim. Hayatımızın tamamı beyaz bayraklı olsun." dedi.
Konuşmanın ardından okulların temizlik ve hijyen standartlarını yakaladığını gösteren Beyaz Bayrakları Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan teslim etti. 

Editör: TE Bilişim