7.Uluslararası Arapça Yarışmaları Bilgi Yarışması, Bölge Finali Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Yalolva'da gerçekleştirildi. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen ve kıyasıya rekabete sahne olan Arapça Bilgi Yarışması Bölge Finali'nde ipi göğüsleyen takım ise Bursa Yıldırım İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bilgi Yarışması'na Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ekipleri katıldı.Yarışma açılış konuşmalarının ardından
 jürinin takdimi ile başladı. İki oturum halinde gerçekleşen yarışmada ekipler finalde yarışmak için ter döktü. Finalde, Bursa Nilüfer AİHL, Kocaeli İzmit AİHL, Bursa Yıldırım İpekçilik AİHL ve Sakarya Adapazarı AİHL ekipleri yarıştı. Kıyasıya bir final çekişmesine sahne olan yarışmanın finalinde ipi göğüsleyen takım ise Bursa Yıldırım İpekçilik AİHL oldu. İkinciliği Bursa Nilüfer AİHL ve üçüncülüğü ise Sakarya Adapazarı AİHL aldı. Final yarışmasının ardından ödül törenine geçildi.
Birinci olan ekibin madalyaları ve hediyeleri Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan tarafından öğrencilere takdim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, konuşmasında tüm ekipleri tebrik ederek, "Bizim gözümüzde bütün öğrencilerimiz birinci, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.
Editör: TE Bilişim