Akademik başarının yanında çocuklara milli ve manevi değerlerin de anlatılmasının önemli olduğunu ifade eden Müdür Ali Tosun; ortak değerleri özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı seven öğrenciler yetiştirmenin her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin beklentileri ve talepleri ile ilgili sürekli araştırmalar yaparak, çıkan sonuçlar doğrultusunda projeler geliştirdiklerini kaydeden Müdür Ali Tosun, İl genelinde Yalova Valisi Tuğba Yılmaz önderliğinde başlatılan bağımlılıkla mücadele projesine eğitim camiası olarak destekleyici çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizdi.

Tosun sözlerine şu şekilde devam etti, “Madde ve Sosyal Medya bağımlılığı ile mücadele etmek, her bir öğrencinin en az bir sosyal ve kültürel aktiviteye katılımını sağlamak, en az bir spor dalında lisanslı olarak eğitim almalarını sağlamak amacıyla Spor, Sanat ve Kültürle Tam Öğrenme Projesi uygulandı. Bu kapsamda 39.000 Öğrenciye yönelik ön test yapılmıştır. Anketlere dayalı olarak 383 kurs açılmış ve bu kurslardan 11.500 öğrencimiz faydalanmıştır. Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından okullara 90.000 TL’lik spor malzemesi desteği sağlanmış, ikinci dönem okullarımıza dağıtılmıştır. Büyük emeklerle her türlü ihtiyacını karşılamaya çalıştığımız bize emanet edilmiş yavrularımız için her yıl daha fazla gayret ve emekle daha iyiye, daha güzele, daha çağdaşa yönelmeye çalışıyoruz. Asıl amacımız her zaman milli değerlerine sahip çıkan ama çağının bütün ilmini ve teknolojisini kullanan ve onları üretecek bilgi ve yeteneğe sahip öğrenciler yetiştirmektir. Okul spor faaliyetlerinde ulusal ve uluslararası düzeyde derece yapan okul ve öğrenciler aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. Bu veriler gösteriyor ki projeler öğrencilerimizin başarılarına başarı katmış, Yalova’mız akademik başarıdan sosyal, sportif ve sanata her alanda üst sıralarda yer almıştır. Verdiği desteklerden dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Özel İdaresi’ne, Sivil Toplum Kuruluşlarına; projelerde emeği geçen antrenör, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim” dedi.
AB Projelerinde de başarılı

Yalova’da ki okulların hayata geçirilen AB Projeleri hakkında da bilgiler aktaran Tosun, “Avrupa Birliği projelerinde başarımız yüzümüzü güldürmeye devam etmektedir. Her yıl yüzlerce öğrenci ve öğretmenimiz Avrupa’daki eğitimi, yenilikleri görmek, öğrenmek ve döndükten sonra buradaki öğrenci ve öğretmenlerle paylaşmak amacıyla Avrupa’ya gitmektedir. Hazırlanan Avrupa Birliği Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Projelerinde ise yine Yalova’mıza yakışır başarı elde edilmiştir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim