Yalova, son yıllarda yapılan atak ile sağlık alanında Türkiye’nin önde gelen illerinden bir tanesi olmaya çalışıyor. Bu alanda kamu kurumlarının yanında da özel girişim ile desteklenen işletmeler de açılmaya devam ediyor. Bu özel girişimlerin sonuncusunu Uzman Diş Hekimi Periodontolog Esra Keklik ve Diş Protez Teknisyeni Vildan Akbulak’ın ortaklığıyla Özel EK-VA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği adı altına Adnan Menderes Mahallesi Rahmi Üstel Caddesi üzerinde kuruldu. Esra Keklik ve Vildan Akbulak’ın isim ve soy isimlerinin baş harfleri adı altında kurulan Polikliniğin açılışına Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk katılırken, Keklik ve Akbulak’ın yakınları ve dostları büyük bir katılım sağladı. İl Müftüsü Yılmaztürk açılış öncesi işletmenin Yalova’ya hayırlı olmasını diledikten sonra dualar etti ve kurdele kesme törenin ardından işletme Yalovalıların hizmetine girdi. 
Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (17)Son model yenilikçi teknolojilerin ve yapay zeka teknolojisinin de kullanıldığı Poliklinik Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi günleri olmak üzere toplam 6 gün boyunca sabah 09:00’dan akşam 19:00’a kadar Yalovalılara açık olacak. EK-VA Grup ile irtibata geçmek isteyen vatandaşlar 0226 507 07 47 ve 0542 358 23 47 numaralarına ulaşabilir.
Özel EK-VA Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin kurucu ortakları açılış öncesi gazetemize çok özel açıklamalarda bulundular ve Poliklinikleri hakkında gazetemize bilgi verdiler.
Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (18)“Yalova’nın incisi olmaya geliyoruz” 
Açılış hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşan Periodontolog Esra Keklik, “Bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğu var. Biraz yorgunluk ve biraz da mutluluk var. İnşallah hep birlikte güzel kazanımlara imza atacağız” dedi. Yalova’nın ilk girişimci kadın diş protez laboratuvarının sahibi olduğunu belirten Diş Protez Teknisyeni Vildan Akbulak, “Esra Hocam da Yalova’nın ilk girişimci Periodontolog Klinik sahibi. EK-VA grubun açılımı da, hem dostluğumuz hem de mesleğimiz adına, iki kadın olarak özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde birbirimize söz verdiğimiz yolculukta hediyeydi. Esra Keklik ve Vildan Akbulak olarak isim ve soy isimlerimizle birlikte ailemizin, sevdiklerimizin ve birbirimizin destekçisi olarak yola çıktık” ifadelerini kullandı. Açılış süreci hakkında bilgi veren Keklik, “ Uzun bir fizibilite çalışması yaptık ve ikimizin de ayrı ayrı hayalleri vardı. Sonra yollar bizi de birleştirdi ve bizim içinde güzel oldu. Bu konuda benim ona onun da bana ihtiyacı var. Birlikte daha güçlü ve daha emin adımlarla ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Yalova’nın incisi olmaya geliyoruz” şeklinde konuştu.  
Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (15)“En yüksek kalitede hizmet vermeyi hedefliyoruz”
Esra Keklik ile daha önceden birlikte birçok eğitime katıldıklarını vurgulayan Vildan Akbulak, “Bizim hocalarımız daha sonra araya girip, “İkinizde Yalova’ya dönmüşsünüz, neden böyle bir şey yapmıyorsunuz” diye sorması bizim yolculuğumuzu başlattı. Tanıştıktan sonra hem dostluğumuz, mesleki anlamda hekim-teknisyen ilişkimiz çok kuvvetlendi. Bir gün Esra hocama, “Böyle bir hayalim var senin de bir hayalin var. Bunu daha da ileri taşımayalım mı?” diye sordum. Biz önce hayatlarımızı, sonra ailelerimizi daha sonra da fikirlerimizi birleştirdik. Bu emek altyapısına bakarsanız 1-2 yıllık bir süreç. Ama son 2 ayda koşturmamızın sonucunda böyle bir şey çıktı” dedi. Polikliniklerinde diş hekimliğine dair her tedaviyi uygulayacaklarını duyuran Keklik, “Sistemimiz dijital bir sistem. Dijital sistemin avantajı nedir? İnsanların ağız içi kamerayla insanların yüz profilini alıp, buna uygun dişler ya da protezler oluşturmak... Uzmanlığını almış hekimlerle yola devam edeceğiz. İleride bünyemize Genel Anestezi ve Sedasyon birimlerini de katacağız. Laboratuvar Vildan hanıma ait olacak. Bu sayede ulaşımı kısaltmış olacağız, hem hızlı tedaviye hem de hızlı çözüme ulaşmış olacağız. Hastaya en yüksek kalitede hizmeti vermeyi hedefliyoruz” dedi. Poliklinikteki laboratuvar kısmı hakkında bilgi veren Akbulak, “Yeni dönemdeki bugünün teknolojisine uygun olan cihazlarımız var ve yatırımımızı buna göre yaptık. İstanbul’dan bir eğitim geçmişim olduğu için bir eğitim odamız da var. Hem öğrenci arkadaşlarımız bundan faydalanabilecek hem de bizler hekim-teknisyen arasındaki konuları daha fazla ileri taşımış olacağız” ifadelerini kullandı. 
Özel Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Vali Dr. Kaya Köy Muhtarları İle Görüştü Vali Dr. Kaya Köy Muhtarları İle Görüştü

Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (19)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (16)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (13)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (12)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (10)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (11)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (8)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (9)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (7)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (5)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (6)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (4)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (2)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (3)Yalova Agiz Dis Ek Va Poliklinik Acilis Toren (1)

Editör: Arda Yavuz