İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel 2017 yılında KÖYDES ve İl Özel İdaresi kanalı ile köylerde toplamda 57 milyon 220 bin 976 TL'lik yatırım yapıldığını söyledi.
2017 yılında köylere kelimenin tam anlamıyla yatırım aktı. İl Özel İdaresi ve KÖYDES yıl boyunca bir çok hizmeti hayata geçirdi. Yıl içerisinde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, "Köylerimizin talepleri doğrultusunda bu yılda yatırım takvimimizi belirleyerek öncelik sıralamasına göre çalışmalara başladık. Çalışmalarımızda bize en büyük desteği sağlayan Yalova Valimiz Tuğba Yılmaz ve AK Parti Yalova Milletvekilimiz Fikri Demirel oldu. Ayrıca yatırımların yapılmasında parti ayrımı gütmeden sadece ilimize hizmet üretilmesi gayesi ile kararlar alan İl Genel Meclisi üyelerimize de teşekkür ediyorum. Bu yıl gerçekten hizmetler ve yatırımlar açısından çok verimli bir yıl oldu. Köylerimizin eksiklerini tamamlayıp taleplerini yerine getirdik. Bu yıl toplamda 158 proje hayata geçirildi. Bu projelerin tamamı için yapılan yatırım miktarı ise 57 milyon 220 bin 976 TL. 2018 yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.
İl Özel İdaresi ve KÖYDES kanalı ile yapılan yatırımların dökümü ise şöyle:
Sathi kaplama işi için yapılan 28 proje kapsamında 88.5 kilometre yol yapıldı. Bu çalışmalar için 3 milyon TL harcandı. Kilit parke yol yapım işi için üretilen toplam 34 proje kapsamında 98 kilometrenin üzerinde yol yapımı gerçekleştirildi. Bunlar için yapılan yatırım 2 milyon 949 bin TL. Grayderli yol bakım işleri için üretilen 5 projeye ise 36 bin TL kaynak aktarıldı. Tarla yol bakımı için 6 proje hayata geçirildi ve buna ise 27 bin TL harcama yapıldı. Sıcak asfalt (Binder) ve aşınma tabakası projeleri için 8 proje üretilirken bu projeler kapsamında 20 kilometre yol asfaltlandı. Bu projelere 2 milyon 600 bin TL kaynak harcandı. Köylerin kanalizasyon bakımlarına yönelik 12 projede 1 milyon 110 bin TL harcama yapıldı. İçme suyu için yapılan 17 proje için yapılan harcama ise 870 bin TL olarak kayıtlara geçti. Köylerde bitkisel üretimin desteklenmesi için hayata geçen 7 projeye ayrılan pay 258 bin TL olurken sosyal alanlar ve çocuk oyun parklarına toplamda 296 bin TL harcama gerçekleştirildi. Milli Eğitime ait okullara da destek verildi. Bu kapsamda harcanan üst yapı yatırımı ise 45 milyon 750 bin TL oldu.   

Editör: TE Bilişim