Kivi Üreticileri Birliği olarak bu konuyu Yalova’nın tanıtımı açısından geniş bir perspektifte değerlendirdiklerini ve siyasi malzeme yapılmasını istemediklerini belirten Birlik Başkanı Tunalı, geçen yıl 30 bin Lira olan festival bütçesinin arttırılması için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Subaşı Belediye Başkanı ile de görüştüklerini belirten Birlik Başkanı Mustafa Tunalı, “Bu işin partisi olmaz. Bu Yalova’nın tanıtımıdır, herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Bu işin partisi falan olmaz. Bu işin tanıtımı için herkes elinden geleni yapmalı. Parti ayrımı gözetmeden geçtiğimiz yıllarda da böyle olmuştu. İki milletvekilimiz, valimiz, belediye başkanlarımız gelip bizlere destek verdi” dedi.

Bu yıl tanıtımı daha üst seviyelere taşıyıp, ulusal boyuta getirmek istediklerini belirten Birlik Başkanı Tunalı, ne yazık ki Yalova kivisinin henüz tam olarak tanınmadığı gerçeğini de hatırlatarak, “İstanbul’da birisi bana bu kiviyi Rize’den mi getirdiniz dediği zaman bu benim ağırıma gidiyor. Yalova kivisinin daha iyi şekilde tanıtılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Bu yıl Karadeniz Bölgesi’ndeki don olayından dolayı ürün kaybının olduğunu belirten Tunalı, bu yıl Türkiye üretiminin büyük bir bölümünü Yalova’nın karşılayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim