Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği 9’uncu Kurumsal Yönetim Ödülleri bir kez daha sahiplerini buldu. İki yıldır zirvede yer alan Aksa Akrilik, bu yıl da Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan 46 şirketi geride bırakarak, 1’inci oldu. Şirket, Saha Kurumsal Yönetim ve Derecelendirme Hizmetleri’nin (SAHA) yaptığı değerlendirmeye göre 9,63 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 9,70’e çıkardı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Kurumsal Yönetim İlkeleri” baz alınarak yapılan bu değerlendirme, Aksa Akrilik’in “adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk” alanlarına verdiği önemi ve bu alanlarda hayata geçirdiği uygulamaların başarısını ortaya koydu. Şirket bu yılki notunu, “yönetim kurulunda kadın üye oranı için %25’ten az olmamak kaydıyla bir hedef oran ve hedef zaman belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için bir politika oluşturması” nedeniyle yükseltti.

İstanbul’da 21 Şubat’ta yapılan ödül töreninde konuşan Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman , üç yıldır üst üste büyük ödülü almanın gurur verici olduğunu belirterek, “Bu ödül, pay ve menfaat sahiplerinin haklarını en adil şekilde gözettiğimizi, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerini en üst düzeyde sürdürdüğümüzü, yönetim kurulu yapı ve işleyişimizin en iyi uygulama kategorisinde olduğunu, tüm kurumsal yönetim risklerini tespit edip aktif bir şekilde yönettiğimizi tescil etmesi bakımından büyük önem taşıyor. Aksa Akrilik katma değerli ürünleriyle Türkiye’nin gücüne güç katarken, müşterileri, çalışanları ve pay sahipleri için de değer yaratmaya devam ediyor. Bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Aksa Akrilik Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu’na Saha’nın kurumsal internet sitesi, www.saharating.com, Aksa Akrilik kurumsal internet sitesi (www.aksa.com) ve Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) (www.kap.gov.tr) üzerinden ulaşabilirsiniz.

Akrilik elyaf nedir?

Akrilik elyaf, yapay elyaflar arasında yüne en çok benzeyen elyaf türüdür. Akrilik elyaf, kolayca yıkanabilme ve şeklini koruma özelliğinin yanı sıra, güveye, yağa ve kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır. Mükemmel haslıkta parlak renklere boyanabilme özelliği bulunan akrilik elyaf, güneş ışığına karşı yüksek haslık ve görünüm ile dokunum olarak yüne benzeyen doğallığa ve sıcaklığa sahiptir. Günümüzde akrilik elyaf ürünü, giyimden ev tekstiline, dış mekân kullanımından endüstriyel kullanım alanlarına kadar birçok alanda çözüm sunmaktadır.

Editör: TE Bilişim