Başkan Yardımcısı Güleç, “Kanun kapsamında ödenmemiş olan  emlak, çevre temizlik vergisi ve su kullanım bedeli gibi borçların taksitlendirmeleri yapılabilecek ve yapılandırma için son başvuru tarihi 1 Aralık 2014’te sona erecek. Bilindiği üzere6552 sayılı Torba Yasa’nın 11 Eylül 2014 tarih ve 29116 mükerrer sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girenyasa halkımıza borçlarını ödeme konusunda kolaylık sunmaktadır.” dedi.

Yapılandırmaların iki ayda bir ödenmek üzere; altı eşit taksitte, dokuz eşit taksitte, on iki eşit taksitte, on sekiz eşit taksitte olacağını belirten Başkan Yardımcısı Güleç; borç yapılandırması için vatandaşların Yalova Belediyesi zemin katında bulunan Hizmet Masaları’na başvurmalarının yeterli olacağını söyledi. Borçlar yapılandırılıp ödenmediği takdirde Ocak 2015’ten itibaren Yalova Belediyesi’nin alacaklarını tahsil etmek için yasal yollara başvuracağı bildirildi.

İlgili Yasanın 73. Maddesinin;

16/a fıkrası gereğince Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zamları,

16/b fıkrası gereğince belediyemizin su abonelerinin su kullanımından kaynaklanan alacakları ile bunlara bağlı feri (sözleşmelerde düzenlenen her türlü ceza ve zamlar dahil) alacaklardan30 Nisan 2014 tarihi itibariyle kesinleşmiş olanlar yapılandırma kapsamında yer almaktadır.

 

Editör: TE Bilişim