Yalova Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı (YSMMMO) İslam Doğan, burada yaptığı konuşmada, bir çok mesleki soruna rağmen mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Doğan muhasebecilerin taleplerini dile getirdi

Başkan Doğan, “Daha sağlıklı ve kaliteli hizmet vermek ve insanca yaşamak istiyoruz. Ülkemize, çalışanlarımıza ve ailelerimize daha yararlı olmak için hizmet verdiğimiz kamu ve özel sektör yetkililerimizden şunları talep ediyoruz : Bizler denetçiyiz. Denetçilik ünvanımız sınavlarla test edilemez, KHK’lerle sınırlandırılamaz. KGK, meslektaşlara ve meslek örgütümüze takındığı, önemsememe, yok sayma, dinlememe ve itibarsızlaştırma tutumundan vazgeçmelidir.  

Bürokratik işlemlerden kaynaklanan gereksiz iş yükü hafifletilmelidir. Bilgi amaçlı bildirimlere özel usulsüzlük cezası verilmemelidir. E-beyanname şifresi mükellefe değil meslek mensuplarına verilmelidir. Vergi Usul Kanunu’nca tanınan beyanname imzalama yetkisi tam uygulanmalıdır. Son dönem geçici vergi beyanları kaldırılmalıdır. Meslek mensubunun KDV yükü azaltılmalıdır. Serbest mensubunun uygulamasında gelir KDV çelişkisi düzeltilmelidir. Türk Ticaret Kanunu’nun 6335 sayılı kanunla kesilen kolonları yeniden yerlerin dikilmelidir.

TTK ile getirilen denetim zorluğundan oluşacak maliyetten üyesini kurtarmakla övünen bazı STK başkanları, denetimsizlikten oluşacak kayıt dışı ekonominin yaratacağı maliyetin kamu maliyesine, paydaşlara ve uluslar arası ilişkilere getireceği maliyeti unutmamalıdır. Umarız, bu başarı ve övünçlerinden dolayı vicdanları rahattır. Kayıt dışı ekonomiye karşıyız. Taleplerimizin ve beklentilerimizin yetkililerce çözümünü bekliyoruz” diye konuştu. Meydanda yapılan törenin ardından YSMMMO binasında toplantı salonunda muhasebecilerin sorunlarıyla ilgili bir etkinlik gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilişim