Balık sezonu olmasına rağmen fiyatların yüksek seyretmesi ve çeşidin az olmasında dolayı vatandaş balık tezgahlarından uzak duruyor. Destina Balıkçılık’tan esnaf Yavuz Takat, yılbaşından bu yana balık satışlarının durgun gittiğini belirterek vatandaşın balık tezgahlarına ilgi göstermediğini söyledi.
Bu yıl balığın az olması ve fiyatların yüksek seyretmesinden dolayı balık tezgahları vatandaştan beklenilen ilgiyi görmedi. Balıkçı Yavuz Takat, “Bu yıl palamut bolluğundan dolayı, denizin kuru fasulyesi olarak bilinen hamsinin fiyatı yüksek seyretti. Dar gelirlinin bile kolaylıkla sofrasına götürebildiği en çok ilgi gören balık çeşidi olan hamsinin fiyatı bile  düşmedi. Balık sezonunda olmamıza rağmen hamsinin kilosu 15 Lira’dan aşağıya inmedi. Fiyatların yüksek olmasından dolayı da satışlarımız nerede ise durma noktasına geldi. Balık tezgahına gelen vatandaş fiyatları görünce tepki gösteriyor, almaktan vazgeçiyor ya da çok az alabiliyor. Vatandaşın alım gücü düşük” diye konuştu.
Tezgahlarda balık çeşidinin de geçtiğimiz yıllara göre daha az olduğuna dikkat çeken Balıkçı Yavuz Takat, “Şu anda balık tezgahlarında hamsinin kilosu 15 Lira, iri istavrit kilosu 20 Lira, çipura ve levrek ise kilosu 25 Lira’dan satışa sunuluyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim