YALOVA SAHİLLERİNDE DENETİM
Saim Çotuk
Balıkçılık av yasağının bitmesine sayılı günler kala Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yalova sahillerinde ve Armutlu ilçesine bağlı Kapaklı ve Fıstıklı köylerindeki balıkçı barınaklarında 24 saat esasına göre gece ve gündüz su ürünleri avcılığı denetimleri yapıldı.
Balıkçılık ve su ürünleri kooperatiflerinde Müdürlüğünce yapılan eğitimlerde yasadışı avcılık, ağ ve avcılık malzemelerinin kullanılmaması hususunda; uyarılara rağmen artan şikâyetler ve ihbarlar üzerine; Su ürünleri Genel Müdürlüğü, Bakanlık İl Müdürlüğü, Yalova ve Armutlu Jandarması ile Mudanya Sahil güvenlik ekiplerinin de içinde yer aldığı geniş çaplı bir katılımla denetim yapıldı.
Yapılan bu denetimlerle deniz ve iç su kaynaklarındaki su ürünleri potansiyelinin verimli şekilde kullanılması, su ürünleri avcılığında sürdürülebilirliğin sağlanması bir plan dâhilinde yasa dışı, kayıt dışı ve düzensiz avcılığın önlenmesi yönelik tedbirler artırıldı.
Büyük balıkçı gemileri ve gırgır ağları ile yapılan yasa dışı avcılığın önüne geçilmesi, Denizlerimiz ve iç sularımızda balık popülasyonu için adeta mayın niteliği taşıyan yasadışı misina ağları balıkçılardan ve barınaklardan temizlendi.
Yapılan bu denetimlerde usule uygun olmayan ağlar be avcılık malzemelerine el konularak gerekli cezayı işlemler yapıldı. Liman başkanlığınca bütün balıkçı ve tekne sahipleriyle bir toplantı düzenlenerek yapılması ve uyulması gereken hususlar anlatıldı.
Yapılan bu denetimlerle balıkçılarımızın daha bilinçli avlanmaları sağlanarak avcılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, eşitsizliğin ve fırsatçılığın önüne geçilerek adaletli bir avcılık rekabetinin yerleşmesi, su ürünleri potansiyelinin korunarak gelecek nesillere temiz bir çevre, temiz bir deniz ve balık çeşitliliğinin aktarılması hedeflendi
 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekibi Yasa dışı ve usulsüz avcılık yapanlara yönelik denetimlerini Marmara denizi ve Gemlik körfezinde 24 saat esasına göre gece ve gündüz aralıksız devam edeceklerini belirtti.
Editör: TE Bilişim