Yalova Emlak Komisyoncuları  Derneği’nin dört ay önce gerçekleştirilen olağanüstü  kongresi sonucunda yönetime gelen yeni ekibi, tarım arazilerinin satışına getirilen yeni düzenlemenin hem köylüyü hem de emlakçıları mağdur ettiğini belirterek tepki gösterdi.

Yalova Emlak Komisyoncuları  Derneği’nde dört ay önce gerçekleştirilen olağanüstü kongre sonrasında başkanlığa seçilen Hayrettin Yılmaz, başkan yardımcısı Necdet Aras ve yönetim kurulu üyeleri Erkan Evin, Selim İnce, Özhan Yılmaz, Bekir Pamuk, Rüstem Gezerge yaptıkları basın açıklaması ile emlakçıların ve köylülerin mağdur olduğunu dile getirdi.

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği’nin yeni başkanı Hayrettin Yılmaz, “Vatandaş, köylü yeni uygulamayla çok zor durumda kaldı. Bakanlarımıza, milletvekillerimize sesleniyoruz. Köylünün hastası var, paraya ihtiyacı var. Yeni düzenlemeye göre,  diyelim ki üç parça yeri var köylünün,  birini satamıyor. Hepsini birden satacaksın deniyor. Bugün sadece Yalova değil, ilçelerdeki köylerde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Vatandaş kadar emlakçılar da sorun yaşıyor. Bizler de neler yapabiliriz, bu konuda uğraşıyoruz. Bizler halkımıza bu konuda yardımcı olmak için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Emlakçıların sorunlarına da değinen Yılmaz, “Belediyelerin ve Tapu Müdürlüklerinin emlakçılara bilgi vermesini istiyoruz. Vatandaş gidiyor, dışarıdan bilgi alıyor. Ondan sonra emlakçılar darbe yiyor ve yapılan yanlış bir işlemde emlakçılar mağdur oluyor, bizim adımız karalanıyor. Bizler adımızın lekelenmesini istemiyoruz. Tapu Müdürleri ve belediyelerin bu konuda emlakçılara yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim