Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamaya konulacak olan işyeri girişi ve masalara fiyat tarifesi koyma zorunluluğuna ilişkin açıklamada bulundu. Erbul, “1 Ocak 2024 tarihinden itibaren fiyat tarifesi olmayan esnaflarımıza cezai işlem uygulanacağından, cezai işleme maruz kalmamaları için odamıza gelmeleri gerekmektedir” dedi.

Ticaret Bakanlığı, yiyecek ve içecek hizmeti veren işletmelere yönelik fiyat etiketi düzenlemesi yaptı. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre işletmeler, hizmetin özelliği ve tüketiciye sunuluş biçimine göre tarife ve fiyat listesini işyerlerinin girişi ve hizmet verilen masalara asmak zorunda olacak. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamaya konacak olan karar ile ilgili olarak Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul açıklamada bulundu.

"CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"

Başkan Erbul, “Bu konuyla ilgili karar bize geldi ve 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulamaya konacak. Kararı ilgilendiren bütün esnaf kollarımızı bilgilendiriyoruz ve onları arayıp liste asmaları konusunda uyarıyoruz. Fiyat etiketi yönetmeliğini kapsayan esnaflarımız Ticaret Bakanlığının almış olduğu bu karara uymak zorunda, herkes tarife almalı yoksa cezai işlem uygulanacak. Fiyat etiketi yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı, 19.12.2023 tarih 32404 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan fiyat tarife değişikliği nedeniyle tüm esnaflarımızın odamıza gelerek fiyat tarifelerini almasını bekliyoruz. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren fiyat tarifesi olmayan esnaflarımıza cezai işlem uygulanacağından, cezai işleme maruz kalmamaları için odamıza gelmeleri gerekmektedir. İlgili esnaf kollarımızın odamıza gelerek fiyat tarifelerini almalarını bekliyoruz. Herhangi bir cezai işlem uygulanmaması adına gerek duvarlarında, gerek masalarda, gerekse kapı girişlerinde fiyat tarifesinin bulunmasını devletimiz şart koştu. Genelgeye göre ilgili meslek gruplarında bulundurmak zorundalar. Tüm esnaflarımızı fiyat tarifelerini almak için odamıza bekliyoruz” dedi.

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1- 28/6/2014 tarihli ve 29044 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. (1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

Karaca Arboretum İçin Son Akşam Yemeği Karaca Arboretum İçin Son Akşam Yemeği

MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/1/2024 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

yalova-esnaf-sanatkarlar-oda-baskan-necati-erbul-fiyat-liste-asma-masa-kapi (1)

Editör: Arda Yavuz