Patronlar İsyanda! ' 9 Patron Olayı'

istanbul

Özlük haklarının iyileştirilmesi, çalışan gazetecilerin haklarının kanunla güvence altına alınması, gazetede partonlarının hoşuna gitmedi ve 9 gazete patronu, kanunu boykot etmek amacıyla,  gazetelerini 3 gün boyunca yayın hayatına sokmama kararını bildiri olarak yayınlayarak, kamuoyuna duyurmuşlardı. 'Babı'ali dokuz patron olayı' olarak tarihe geçen olaya, gazetecilerin de cevabı gecikmeyecekti.

10 Ocak'ta yayımlanan bildiride, 9 gazete patronunun imzalası, trajikomik şekilde yine gazetede duyurulmuştu. Yayınlanan bildiride, 212 sayılı yasa ile Basın İlan Kurumu'nun oluşturulmasıyla ilgili 195 sayılı yasaya yönelik tepkilerin dile getirirken, yasaların mesleki sakıncalar doğuracağı iddia edilmişti. Bidiriye imza atan 9 patronun sahibi oldukları gazeteler ise Hürriyet, Cumhuriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Akşam, Dünya, Yeni Sabah, Yeni İstanbul'du.

 

İSTANBUL GAZETECİLER SENDİKASI SESSİZ YÜRÜYÜŞTE, 'BASIN' Susmadı!

gazete

  Lakin gazeteciler bu boykata sessiz kalmayarak, gazetelerin kapatıldığı üç gün boyunca birlik olup, Basın diye gazete çıkartmışlardı, o gazete de ise, dilimize pelesenk olan, "basın bir kamu hizmetidir" tabiri oturmuştu.  Patronların üç günlük boykotu sırasında ''basın'' adlı bir gazete yayınlanmasına karar verilmişti sendika tarafından ve Çalışan Gazeteciler bu sefer orda haberlerini yaptılar, olayının tamamen patronlardan kaynaklandığını tüm kamuoyuna duyurdular. İzmir'de Ankara'da, bildirimler yağdı. 11 Ocak'ta 3 gün boyunca, BASIN GAZETESİ'nde, Çalışan Gazeteciler seslerini duyurdular. Çalışan Gazeteciler kalemlerini susturmadılar.

manşet3

‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’ ‘Ata Tohumumuzu Kaybetmememiz Lazım’

« Temel hak ve hürriyetlerimizin gerçekten kısıtlandığı, yalnız basının değil bütün memleketin gerçekten eşi görülmemiş bir tehlikenin içine sokulduğu günlerde bile gazetelerini kapatmayan ve protesto yoluna gitmeyen gazete sahiplerinin, şimdi bir ilan kurumu için yaptıkları bu hareket, basın tarihimizde herhalde şerefli bir yer kaplamayacaktır. Gazete çıkarmak çorap fabrikası işletmeye benzemez. Basın bir kamu hizmetidir.”  - BASIN GAZETESİ


YALOVA GAZETESİ 28 YILDIR YAYIN HAYATINA DEVAM EDİYOR. ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!

Editör: Duygu Saral